RADONJIĆ: U toku izviđaj o državnom udaru, dokazi i sa “SKY” aplikacije - Volim Podgoricu

RADONJIĆ: U toku izviđaj o državnom udaru, dokazi i sa “SKY” aplikacije

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) koristi prepiske sa Skaj aplikacije kako bi utvrdilo da li je neko službeno lice u predmetu poznatom kao “državni udar” počinilo krivično djelo.

KNEŽEVIĆ: Saznati postoji li komunikacija između Medenice i Mugoše oko presude za “državni udar”

“Povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, upoznajem da je u Specijalnom državnom tužilaštvu od ranije formiran krivični predmet, radi utvrđivanja osnova sumnje da li su službena i druga lica, postupanjem u predmetu javnosti poznatom kao ‘državni udar’, učinila krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti. U tom krivičnom predmetu, u kojem je u toku izviđaj, se kao dokaz, između ostalog, koristi i komunikacija sa SKY ECC aplikacije, ali i drugi elektronski dokazi, koji su dostavljeni Specijalnom državnom tužilaštvu ili je ono do njih došlo kroz preduzimanje određenih dokaznih radnji”, saopštio je “Vijestima” portparol SDT-a specijalni tužilac Vukas Radonjić.

“Vijesti” su prije dva objavile da su uhapšeni i odbjegli policajci Petar Lazović i Ljubo Milović poručivali da ne može da fali novca samo da bi se potvrdilia prvostepana presuda u slučaju “državni udar”, kojom su, između ostalog, dva tadašnja opoziciona lidera osuđena na po pet godina robije.

 

To se navodi, između ostalog, u transkriptma sa kriptovane Skaj aplikacije koje je crnogorskim istražiteljima dostavio Europol.

Tim povodom dovjica prvostpepeno osuđenih predsjednik Skupštine Andrija Mandić i lide Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević danas su organizovali konferenciju za medije na kojoj su pitali da li je pokrenut postupak protiv Lazovića i Milovića u vezi sa navodnom kupovnom presude Apealacionog suda.

Madnić je saopštio da je uvjeren da je na sličan način kupljena i prvostepena odluka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com