RADOVANIĆ: URA je izdajnik samo iz ugla onih čija je politika bez vizije

Građanski pokret URA i koalicija „Crno na bijelo“ bili su odlučujući faktor da se 30. avgusta režim DPS-a pošalje u opoziciju. Tada, već noć nakon čuvenog i velikog 30. avgusta smo proglašeni za izdajnike, poručio je Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA.

“Izdali smo kada je DPS otišao u opoziciju. Izdali smo kada smo, upravo mi, gospodina Krivokapića predložili za mandatara i kasnije premijra. Kada su određeni ministri, širinom našeg demokratskog kapaciteta i istinskom voljom da Crna Gora krene naprijed, došli na te funkcije, i tada smo izdali”, dodaje on.

Izdaja je, ističe, bilo i kada se krenulo u odlučnu” borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preuzimajući ključnu odgovornost da se obračunamo sa ovom pošašću koja je razarala državu i društvo”.

“Izdali smo i kada smo mjesecima tražili da se izabere sastav Tužilačkog savjeta kako bi snažna borba protiv kriminala dobila neophodan vjetar u jedra. Kada je program „Evropa sad“ odmah podržan od strane našeg poslaničkog kluba jer nam je uvijek bio cilj da građani žive bolje. Izdali smo i kada je sačuvan spoljonopolitički kurs države i kada smo jasno istakli da, nakon pada DPS-a, ključni cilj jeste da Crna Gora bude naredna članica Evropske unije”, napominje Radovanić.

URA i „Crno na bijelo“ izdaju, kako kaže, i sada, kada žele da se procesi u državi odblokiraju.

“Izdajemo one kojima odgovara status „“kvo“ i blokirane institucije. Izdajemo kada ne dozvoljavamo da Crna Gora bude zarobljena zbog jedne porodice ili nečijih partikularnih interesa, ma čiji oni bili. Izdajemo jer želimo vladu jedinstva, svih onih koji žele dobro i napredak crnogorskom društvu, bez DPS-a i DF-a i onih koji su se ogriješili o građane i državu. Izdajnici smo samo iz ugla onih čija je politika bez vizije – i danas i juče i sjutra”, zaključuje Radovanić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com