RAIČEVIĆ: Jedini način za izlazak iz krize je formiranje nove Vlade ili prijevremeni izbori - Volim Podgoricu

RAIČEVIĆ: Jedini način za izlazak iz krize je formiranje nove Vlade ili prijevremeni izbori

O rezultatima predsjedničkih izbora teško je govoriti, još teže prognozirati pobjednika u trenucima sveopšte političke krize, dnevno-političke šizofrenije, te domaćeg i međunarodnog brukanja nedoraslih političara koji su se uveliko udaljili od građanina. Nažalost, dekadencija crnogorske politike je ubrzana lakovjernim stranačkim prvacima koji u ime naroda koji ih je delegirao – pričaju i rade ono što nije u interesu njihovih poslodavaca. Dakako, poslodavac na osnovu ugovora o radu, a u ovom slučaju predstavljenih političkih programa, kažnjava na osnovu iznevjerenih očekivanja, kojih je bilo u kontinuitetu, kazao je u razgovoru za “Dan” poslanik Pokreta za promjene (PzP) Vladan Raičević.

“43. Vlada je pala, nalazimo se u jednom praznom prostoru koji razara parlamentarnu demokratiju, koja počiva na tripartitnoj podjeli vlasti, što znači da je sistem pred totalnim slomom, ” ocijenio je Raičević.

Prema njegovim riječima, jedini način za izlazak iz krize je formiranje nove Vlade ili prijevremeni izbori.

„Do kada će trajati aktuelna agonija zavisi od onih političkih aktera koji drže institucije zarobljenim zarad uskostranačkih interesa, a koji su nauštrb svakom građaninu Crne Gore. Formirajmo vladu prije početka predsjedničke kampanje, ili skratimo mandat Skupštini, treća opcija nije ono što Crnogorci zaslužuju“, kazao je Raičević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com