KONJEVIĆ: Zajednička nestranačka ličnost ili SDP izlazi sa svojim kandidatom

Ukoliko u razumnom roku crnogorska politička scena koja baštini sekularne i evropske vrijednosti ne predloži zajedničkog nestranačkog kandidata, Socijaldemokratska partija će izaći sa svojim na predsjedničkim izborima, kazao je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, lider te partije Raško Konjević. Istakao je da je bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali da nijesu još došli do dogovora.

Konjević je rekao da jednom polu crnogorske političke i društvene scene koji baštini vrijednosti građanske, sekularne i evropski orjentisane države je potrebno da ima jednog kandidata koji ne pripada ni jednoj političkoj partiji, odnosno nestranačkog kandidata koji dijeli ove vrijednosti.

“Ukoliko u nekom razumnom roku, ne možemo napraviti takav dogovor, imaćemo kao 2018. godine svog kandidata”, kazao je Konjević. I dodao da će vidjeti šta će se dešavati u narednih 10 dana.

Kada je riječ o SDP-u, kazao je da je više mogućnosti.

“Ne bih sada licitirao sa imenima. Mi imamo dobro iskustvo sa predsjedničkim kandidatom iz 2018. ali ostavio bih to Glavnom odboru”, rekao je on.

Istakao je da je bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali da nijesu još došli do dogovora.

“Ovaj vrednosni sistem koji podržavaju partije, ne samo opozicije, već i neke iz vlasti, možemo da dođemo do imena koje bismo mogli da predstavimo. Ako dođemo do imena bio bi kvalitet više, a ako ne dođemo, mislim da ćemo na polju onih koji danas valjda čine parlamentarnu većinu i onih koji čine opoziciju dominantno imati kandidate koji će biti podržani od strane pojedinačnih političkih subjekata”, kazao je Konjević.

Komentarišući mogući dogovor Evrope sad, Demokrata i URE, kazao je da nije baš siguran da su Demokrate i Evropa sad prograđanski i proevropski orjentisane.

“Pojedini njihovi djelovi, neću reći svi, imaju neke elemente koji su više vezani za vjerske organizacije, više neki klrikalni element, nego građanska profilacija. Ko će koga kako između te dvije političke organizacijen podržati, mislim da je dovoljno toga bilo u javnosti, i ponuda i objašnjenja, tako da ne mislim da njihov odnos pripada meni da komentarišem”, kazao je Konjević.

Kada je riječ o kandidaturi Milojka Spajića kazao je da se tu dešavaju interesantne stvari.

“Nemojte zaboraviti, ovlašćenja predsjednika države su minimalna. Ono što u javnosti slatkorječivo iz Evrope sad, ne može se sa pozicije predsjednika države realizovati. Ne bih komentarisao. Svako ima pravo, svakog treba podržati”, rekao je on.

Optimista je da će ovog puta biti izabrane sudije Ustavnog suda, zato što ovog puta, kako je rekao, postoji drugi proces.

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com