Raško Konjević pohvalio premijera, DF mu poručio da Vladu podržava samo 10 poslanika

Dok su pojedini predstavnici opozicije pohvalili stavove premijera Zdravka Krovikapića koje je izrekao sinoć u intervjuu na TV Vijesti, iz DF-a su mu poručili da njegovu vladu podržava samo deset od 81 poslanika, te da će morati da pravi dogovor ili “da pitamo narod”.

Najviše ragovanja izazvala je izjava Krivokapića da je predsjednik UO EPCG Milutin Đukanović (DF) pregovarao o prodaji nacionalne energetske kompanije, mimo znanja Vlada, te da je zbog toga, promijenjen sastav Upravnog odbora. 

Šef kabineta Mila Đukanovića: Očekujemo da Krivokapić smijeni Đukanovića, ko zna koliko sličnih poslova dogovara Vlada

KRIVOKAPIĆ: Đukanović bez znanja vlade pregovarao o prodaji EPCG

Potpredsjednik SD-a i bivši ministar prosvjete Damir Šehović upitao je nakon intervjua premijera Zdravka Krivokapića ko planira prodaju EPCG Srbiji.

“Postojala je namjera nekih predstavnika vladajućih partija u bordu direktora EPCG da prodaju tu kompaniju Srbiji, o čemu su predstavnici te države direktno razgovarali sa predsjednikom borda direktora Milutinom Đukanovićem. I zato je Krivokapić odlučio da te vladajuće partije, čijim glasovima je inače izabran za premijera, zbog toga nemaju većinu u bordu direktora te kompanije, kako bi spriječio tajnu prodaju? Čija je naša “ekspertska” Vlada?”, pita Šehović. 

Lider SDP-a Raško Konjević napisao je na Tviteru da je intervju gledao sa velikom pažnjom i da je bilo vrlo interesantnih političkih stavova i poruka, koje čak mogu da ohrabre.

“Sa mnogima se slažem u velikoj mjeri. Treba reći, takođe, premijer je bio vrlo politički otvoren kod važnih tema”,  napisao je Konjević.  

Bivšpa ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je da je pohvalno što će se premijer suprotstaviti namjerama tajne prodaje EPCG.

“Bilo bi idealno kad bi u Odboru direktora bili ljudi koji je ne bi ni prodavali ni predavali, nego nastavili da je razvijaju. Kad bi samo Vlada mogla nešto da uradi. Ah da, Vlada tog istog premijera ih “samo” postavlja… Ne šalje se lisica da čuva “koku nosilju”, prokomentarisala je ona. 

Komentarišući stavove premijera, poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je u izjavi za Dan da Vladu podržava samo deset od 81 poslanika i da je to evropski fenomen.

“To vide svi, samo ne premijer, koji misli da mu je to dovoljno. Narodna volja je bila drugačija. Ili će premijer uvažiti realnost i pokušati da pronađe podršku 41 poslanika koji su parlamentarna većina, ili će se narodna volja morati provjeriti. Ono što znamo je da je težina premijerove političke ličnosti i njegovog tima u Nikšiću i Herceg Novom vrijedjela po jedan odbornički mandat. Nije to malo za nekoga ko se odskoro bavi politikom, ali da budete premijer sa tolikom podrškom je i te kako problematično”, istakao je Vučurović.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je za Dan da nije saglasan sa Krivokapićem.

“Mi smo kao partije dobili legitimitet da u pravljamo državom i ne može niko u ime partija da određuje da li imamo povjerenje i da li treba da vršimo vlast. Dali smo obećanje građanima i oni su nas prepoznali kao one koji treba da vode državu. Ranije smo se dogovorili da Vlada bude ekspertska, ali nismo u potpunosti zadovoljni rezultatima ekspertske vlade, iako ima određenih pomaka”, rekao je Joković.

On je istakao da je rješenje u dogovoru.

“Niko ne treba da bude isključivu stavovima, nego treba da sjednemo i nađemo zajedničko rješenje. Uostalom, i do sada su se mijenjali ustanovljeni principi, pa ne bi bilo čudno da se i sada promijene”, kazao je Joković.

Krivokapić je sinoć, govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade kazao da ona može biti “jedino ekspertska”. 

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button