Razriješena direktorka škole na Cetinju Knežević: Odluka Ministarstva revanšistička, dobila sam podršku svih kolega

Kao neko ko je trideset godina proveo u radu sa djecom, učeći ih da je znanje najvažnije, ali i da su istina i pravda iznad svega osjećam obavezu da se javno obratim povodom Rješenja o razrješenju sa mjesta direktorke Osnovne škole Njegoš na Cetinju. Na mjesto direktorke sam izabrana prije deset mjeseci sa funkcije pomoćnice direktora. Posao sam obavljala profesionalno, časno i pošteno i odbacujem ocjene iznijete u Rješenju koje sam dobila da nijesam izvršavala radne zadatke, saopštila je danas Vesna Knežević.

Razriješena direktorka OŠ Njegoš ističe da je u njenom slučaju navedeno da je smijenjena jer nije konstituisan Školski odbor.

“Svima je, vjerujem, sada više nego jasno da je to samo izgovor za smjenu jer Odbor nije mogao biti konstituisan zato što Ministarstvo nije predložilo svoja dva kandidata”, navodi ona.

 

 

Kako dodaje, Ministarstvo nije odgovaralo ne samo u slučaju imenovanja članova Školskog odbora, već ni na brojne dopise koje im je poslala.

“Da je riječ u unaprijed smišljenoj revanšističkoj odluci Ministarstva govori i činjenica da nijesu uzeli u obzir mišljenje Nastavničkog vijeća, iako su ga tražili. Javnosti radi, dobila sam jednoglasnu podršku svih kolega”, naglašava Knežević.

Napominje da to kako Ministarstvo uručuje Rješenja o razrješenju pokazuje i to da su naziv škole pogrešno napisali.

“Pa se pitam da li je moguće da ministarka prosvjete ne zna kako se zove najstarija osnovna škola u Crnoj Gori. Da li je i moja smjena zakonita i da li je Rješenjr u kome stoji pogrešan naziv škole zakonito, odgovor će, vjerujem, dati sud”, zaključuje Knežević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com