NEMAŠ KOVID POTVRDU, NEMA GORIVA: U regionu na snagu stupile pooštrene mjere

U Sloveniji se od danas, zbog rasta broja novozaraženih, primjenjuju nove, oštrije epidemiološke mjere.

Prvi dan primjene pooštrenih epidemioloških mjera u Sloveniji u srijedu protiče uz poneko negodovanje vakcinisanih, a najviše nezadovoljstva je među vozačima koji bez kovid potvrde ne mogu da natoče gorivo u svoje vozilo.

Većina distributera rigorozno primjenjuje pravila o PCT uslovu (preboljeli, vakcinisani, testirani), koja je Vlada donijela u subotu, što znači da pumpu za gorivo aktiviraju tek kad vozač dokumentima dokaže da je prebolio kovid-19, da je vakcinisan ili ima negativan test ne stariji od 48 sati, prenosi Jutarnji list.

Kako prenose slovenački mediji, na pumpama je zbog takvog postupka dan pred uvođenje novih mjera promet bio veći, ali radnici kažu da nije bilo zastoja i da nije tačno kako je bilo dosta onih koji su gorivo točili u kanistere, kako bi se osigurali dok restrikcije traju.

Jedini incident povezan sa novim pravilima za točenje benzina, prenose Slovenske novine, dogodio se u srijedu ujutro u Brežicama, gdje je vozač, nezadovoljan objašnjenjem da bez kovid-potvrde ne može do goriva iz protesta zaključao vozilo na mjestu gdje je došao i tako blokirao ostale, zbog čega je pozvana policija, a pauk vozilo odnio.

Vlada je na sam dan primjene novih pravila od obveznog PCT uslova izuzela vozače u međunarodnom transportu, pa oni gorivo mogu da natoče bez većih ograničenja, osim što moraju da nose masku prilikom plaćanja.

Pravilo o obveznom PCT uslovu, uz rijetke izuzetke, za niz djelatnosti i ekonomskih aktivnosti, kako za zaposlene tako i za korisnike usluga, vlada Janeza Janše donela je zbog pogoršane epidemiološke situacije, a ne isključuje da će se uvesti i dodatne restrikcije ako se broj vakcinisanih brzo ne poveća, a broj novozaraženih i hospitalizovanih nastavi da raste dosadašnjim tempom.

U posljednja dva dana u Sloveniji je potvrđeno skoro 2800 novih zaraza koronavirusom. U poslednja 24 sata bilo je 1364 novozaraženih, na testu je svaki peti testirani bio pozitivan.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com