Rezultati eksterne provjere EPCG: Visoka ocjena u napretku, nije zabilježena niti jedna nepravilnost

Predstavnici sertifikacionog tijela iz kompanije SGS realizovali su još jednu nadzornu provjeru Integrisanog sistema upravljanja (IMS) u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG). Bila je to druga provjera u prvom sertifikacionom periodu započetom u novembru 2019.godine koja je pokazala da je naša kompanija svoje poslovanje uspješno uskladila sa zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001 i time opravdava sertifikate koje joj je dodijelila ta renomirana sertifikaciona kompanija, saopšteno je EPCG.

Prema njihovim riječima, nalaz provjere je veoma pozitivan i ohrabrujući za sve zaposlene u EPCG, ali i za Najviše rukovodstvo i sve zainteresovane strane.

“Najviše rukovodstvo kompanije je utvrđeno odlukom Izvršnog direktora i u njegov sastav ulaze svi izvršni rukovodioci funkcionalnih i organizacionih cjelina”, navedeno je u saopštenju.

Drugom nadzornom provjerom, pored svih operativnih cjelina, bile su obuhvaćene TE “Pljevlja” i Regionalni centar Podgorica.

“Uz set preporuka za poboljšanje koje će naša kompanija, kao i do sada, implementirati sa visokim stepenom posvećenosti, sertifikaciona kuća SGS iz Beograda, koja posluje pod akreditacijom SAS akreditacionog tijela (Swiss Accreditation Service) sa sjedištem u Ženevi, iskazala je visoku ocjenu o napretku koji je kompanija ostvarila u protekloj godini”, dodaje se u saopštenju.

Izvršni diketor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da stalno provjeravanje usklađenosti performansi za planskim očekivanjima, kao i preduzimanje korektivnih aktivnosti u pogledu ispunjavanja planskih ciljeva predstavlja ključne korake koji obezbjedjuju uskladjenost poslovanja naše kompanije za zahtjevima standarda. Pri tome, posebna pažnja, kako je rekao, posvećuje se identifikaciji i izboru godišnjih ciljeva poslovanja u svim djelovima kompanije na način da podržavaju bezbjednost na radu i očuvanje sredine.

“Uskladjenost sa zahtjevima standarda je pod stalnom kontrolom i internih provjera koju planski realizuju timovi internih provjerivača koje čine više od 30 licenciranih zaposlenih u EPCG. Osvajanje sve većeg obima kompetencija je stalna aktivnost u kompaniji te će i u narednoj 2022. godini budžet za obuke jasno definisati ovu posvećenost”, podsjetio je Rovčanin.

Najviše rukovodstvo EPCG, navode, kao najodgovornije za odžavanje i stalno poboljšanje uskladjenosti EPCG sa zahtjevima standarda čestita svim zaposlenima na doprinosu bez kojega ovaj veliki uspjeh ne bi bio moguć.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com