Autobus koji je izgorio u Bugarskoj nosio benzin i pirotehniku?

Prvi rezultati istrage saobraćajne nesreće u Bugarskoj ukazuju na to da je vatra na autobusu započela na prednjem dijelu vozila u sklopu sastava grijanja.

Autobus sjevernomakedonskih tablica nosio je kanistre s gorivom koji su možda doveli do tragedije. Pored toga, Infomaks prenosi da je vozilo skladištilo i veliku količinu pirotehnike, koja bi završila na makedonskom tržištu pred novogodišnje praznike, prenosi Nova.rs.

Prema prvim saznanjima bugarske policije, autobus turističke agencije „Besa trans“ potpuno je izgorio za manje od dva do tri minuta.

Infomaks nezvanično saznaje da se u prednjem dijelu autobusa nalazila nelegalna cisterna kapaciteta 1.000 litara nafte, što je uticalo na obim te tragedije. Međutim, Infomaks je došao i do podatka da je autobus navodno prevozio veliku količinu pirotehnike.

Pored dodatne cisterne, autobus je imao i posebno skladište za šverc robe, u kojem je navodno prevozio pirotehnički materijal ili oko 30.000 vatrometa.

Nesreća je odnijela živote 45 osoba, među kojima je 12 djece. Stručnjaci su od početka upozoravali da postoje dvije terorije koje mogu da objasne kako je došlo do tragedije.

Na putu nije bio vidljivih tragova kočenja, zbog čega se zasad čini najizglednijom teorija da je vozač zaspao na putu iz Istanbula iz kojeg se većina putnika vraćala s turističkog putovanja.

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da je poginulo 45 osoba u najsmrtononosnijoj autobusnoj nesreći u istoriji te zemlje.

Privremeni ministar unutarnjih poslova Bojko Raškov rekao je da su tijela bila zbijena i potpuno spaljena.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com