Šarić izrevoltiran zatražio izuzeće sudije zbog pristrasnosti

Darko Šarić, optužen za organizovanje kriminalne grupe zatražio je danas izuzeće predsjednika sudskog vijeća Specijalnog suda, zbog navodne pristrasnosti.

Šarić je izuzeće zatražio izrevoltiran, što je sudsko veće sudije Siniše Petrovića odbilo zahtjeve odbrane da se iz dokaza izuzmu presretnuti telefonski razgovori i zapisnici o pretresanju prostorija optuženih.

Sudija Petrović je u više navrata opomenuo Šarića, ali mu nije izrekao kaznu.

Sudsko vijeće Petrovića je takođe odbilo i predloge Tužžilaštva za organizovani kriminal da se izvedu kao dokazi prisluškivani razgovori Šarića i trojice njegovih saradnika.

Odbijeno je da se kao dokaz presluša prisluškivani razgovor Darka Tošića i Željka Vujanovića kojim, kako tvrdi tužilaštvo, dogovaraju isporuku dvije tone kokaina.

Nije prihvaćen kao dokaz ni razgovor Darka Šarića i Bobana Stojiljkovića koji su u svojim odbranama tvrdili da se i ne poznaju.

Vijeće Specijalnog suda nije prihvatilo ni predlog tužilaštva da se kao dokaz izvede razgovor o prepoznavanju glasa drugooptuženog Gorana Sokovića, koji je u bjekstvu, a tereti se da je jedan od organizatora ove grupe.

Tužilaštvo je kao dokaz predložilo razgovor u kojem se Soković na početku predstavlja imenom i prezimenom, jer je Apelacioni sud, po ukidanju prvostepene presude naložio da se obavi prepoznavanje njegovog glasa.

U ovom slučaju od ukupno 24 optužena, osmorica su još u bjekstvu.

Šarićevoj grupi se ponavlja suđenje po jedinstvenoj optužnici spojenoj od ranijih šest optužnica, kojom se terete za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Prvu prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne ukinuo je Apelacioni sud prošle godine i naložio ponavljanje suđenja.

Šarić se predao srpskim vlastima 18. marta 2014. godine od kada se nalazi u pritvoru.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com