Sastanak Spajića sa predstavnicima PES Bar održan u Podgorici - Volim Podgoricu

Sastanak Spajića sa predstavnicima PES Bar održan u Podgorici

Sastanak mandatara Milojka Spajića sa predstavnicima OO Pokret Evropa sad iz Bara, održan je u Podgorici, umjesto u Baru, potvrđeno je Primorskom portalu.

Predsjednik OO Pokret Evropa sad Bar Miloš Pantović kazao je za Primorski portal da je sastanak u Baru dogovoren sa Milojkom Spajićem i najavljen za petak veče.

Sastanak je zakazan kako bi se članovi ovog opštinskog odbora i ljudi koji su ranije učestvovali u njihovoj kampanji u Baru upoznali sa tokom pregovora oko formiranja nove Vlade.

Pantović je rezervisao malu salu Hotela Princess, ali je, u međuvremenu na Vajber grupi „Odbrana izborne volje“ najavljeno da će se grupa građana okupiti ispred hotela i spriječiti okupljanje predstavnika PES-a.

Predstavnici OO PES Bar su o tome obavijestili Spajića, koji nije htio da dođe do eventualnih neželjenih situacija, te je sastanak održan u Podgorici.

Podsjetimo, sinoć su pojedini portali prenijeli informaciju da je zakazani sastanak Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) Bar sa mandatarom Milojkom Spajićem otkazan zbog „procjene da mandataru može biti ugrožena bezbjednost“, uz preporuku da se sastanak odloži.

Ovim povodom oglasili su se iz Uprave policije.

PES odložio sastanak u Baru sa Spajićem zbog najave protestnog okupljanja

„Upravi policije, niti Odjeljenju bezbjednosti Bar, nije prijavljeno održavanje bilo kojeg javnog skupa, niti sastanka u organizaciji Pokreta Evropa sad, kao ni protesta građana koji bi se eventualno mogao organizovati tim povodom. Na osnovi saznanja do kojih su došli, da je moguće da će se u hotelu „Princess“ u Baru održati skup Pokreta Evropa sad, službenici policije su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi ispratili nenajavljeni događaj, kao i u svim sličnim slučajevima, u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kažu i da im nije poznato zašto skup nije održan, niti su najavljeni gosti dolazili u hotel „Princess“.

“Samim tim, niko od starješina Uprave policije nije na bilo koji način imao službenu komunikaciju sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, niti je u zvaničnoj formi sugerisao da se isti ne održi, pogotovo ne iz razloga bezbjednosti, niti je za time bilo opravdanog povoda. Nezvanični vidovi komunikacije, koji se pominju, ako ih je bilo, nisu nam poznati, niti bismo ih komentarisali“, naveli su iz Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com