SAVJET MLADIH DPS-A: Dječijim dodatkom URA Spajiću krade populistički poen

Prijedlogom članice Glavnog odbora URA Milene Vuković Sekulović da svako dijete u Crnoj Gori prima dječiji dodatak, ovaj manipulativni politički pokret, ponovo pokušava populizmom da zakloni bruku i nesposobnost nove Vlade i popravi svoj katastrofalni rejting, saopšteno je iz Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“Da zaista vjeruju u takvu mogućnost, ne bi se ta inicijativa odlagala za 2022. godinu, tj. za vrijeme do kojeg postojeća Vlada, čiji su najjači šraf, po svoj prilici, neće ni izdržati na vlasti. Uostalom, čudi da članica GO URA najavljuje ovako velika izdvajanja iz budžeta, kao da je zaboravila izjavu njenog lidera i aktuelnog vicepremijera Dritana Abazovića koji tvrdi da je prošla Vlada ostavila “sprženu zemlju” i “praznu kasu””, kažu iz Savjeta mladih DPS.

Ističu i da je posebno interesantno da za “ovakav populistički prijedlog, koji nije posljedica promišljanja i projekcije troškova, već potrebe da se saopšti nešto što dobro zvuči makar ni sami ne vjerovali u isto, traže podršku 81 poslanika?! Kao da zaboravljaju da su dio parlamentarne većine i da im usvajanje zakona ne predstavlja problem”.

“Uzgred, ovakva najava će kod građana naići na podsmjeh, jer Vlada nije u stanju da usvoji ni budžet, a kamoli da pronađe sredstva za dječiji dodatak. I na kraju pošto je URA ovu ideju preotela od Milojka Spajića, najvažnije je da se dogovore, kome ide populistički poen i ko će se slikati sa djecom i okačiti sliku na društvene mreže. Mickey ili Dritan…”, zaključuje se u saopštenju Savjeta mladih DPS.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button