Postignut dogovor za izlazak iz problema opoziva ambasadora

Danas je održan je sastanak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, na kojem je razmotreno pitanje vođenja vanjske politike imajući u vidu nadležnosti Predsjednika Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova.

U zajedničkom saopštenju predsjednika Crne Gore, potpredsjednika i ministra vanjskih poslova, dogovoreno je da u daljem procesu bude nastavljena dosadašnja pozitivna praksa vanjskopolitičkih konsultacija, na nivou tri predsjednika i ministra vanjskih poslova, koja će garantovati kvalitetan dijalog i odabir kadrova čime će se nastaviti dosadašnji stabilan vanjskopolitički kurs Crne Gore.

“Konstatovano je da je kontinuirana i otvorena komunikacija preduslov uspješne kohabitacije, čiji je cilj očuvanje funkcionalnosti sistema države Crne Gore, njenog ugleda i prestižnog mjesta u međunarodnim odnosima, i dobrih rezultata koje je Crna Gora ostvarila na planu vanjske politike i evropskog i euroatlantskog vanjskopolitičkog kursa. Na tom putu, prioritet je odbrana dostojanstva politika, institucija i građana Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je prepoznata jasna nadležnost predsjednika i Vlade u procesu selekcije diplomatskih predstavnika Crne Gore, kao i pravo Vlade da diplomatski predstavnici budu autentičan izraz njene vanjske politike.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button