SD: Odluka o članstvu u NATO garant mira i teritorijalnog integriteta Crne Gore - Volim Podgoricu

SD: Odluka o članstvu u NATO garant mira i teritorijalnog integriteta Crne Gore

Odluka o članstvu Crne Gore u NATO savezu, donijeta na sjednici Skupštine 28. aprila 2017. godine na Cetinju, kojom je predsjedavao prvi predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajovic, garant je mira u Crnoj Gori i njenog teritorijalnog integriteta, poručili su iz SD-a.

“Socijaldemokrate Crne Gore dale su značajan doprinos usvajanju ove odluke. Primarno smo 2015. i 2016. spriječili scenario 30. avgusta 2020. godine kojim bi na vlast došli lideri Demokratskog fronta što bi, dobro smo tada bili svjesni, skrenulo Crnu Goru sa njenog puta i članstvo u NATO-u pretvorilo u nikad dosanjani san. Nakon toga smo, kao dio stabilne parlamentarne većine i stabilne Vlade stvorili sve preduslove za prijem Crne Gore u evroatlantski savez”, navode u saopštenju.

Danas, dodaju, kada nažalost živimo novu političku realnost, još smo bolje svjesni značaja odluke o članstvu u NATO.

“Koliko god politička situacija u Crnoj Gori bila loša, a kriza nikad gora, činjenica da smo dio saveza garantuje trajni mir unutar granica naše države. Takođe, s obzirom da smo dio kolektivnog sistema bezbjednosti najvećih svjetskih sila, to članstvo garantuje i teritorijalni integritet Crne Gore i onemogućava sve one, a ima ih, koji bi granice Crne Gore uređivali na neki drugačiji način. U konačnom, Crna Gora je od te 2017. godine do septembra 2020. godine postala veoma privlačno mjesto za investitore, čemu je svakako značajno doprinijelo članstvo u NATO-u. Nažalost, političke (ne)prilike koje su nas zadesile u protekle tri godine, otjerale su brojne investitore iz naše države. Vjerujemo da vrlo brzo, za samo nedjelju dana, počinje nova etapa na crnogorskoj političkoj sceni i da će nova parlamentarna većina i vlada vratiti Crnu Goru na poziciju kredibilne NATO članice. Socijaldemokrate će, u toj vladi, svakako biti garant ostvarenja ovog cilja”, zaključuju u SD-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com