ABAZOVIĆ O AFERI “STANOVI”: Država je višemilionski oštećena, i advokat Boškovića takođe dobio stan od države - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ O AFERI “STANOVI”: Država je višemilionski oštećena, i advokat Boškovića takođe dobio stan od države

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je da mu je drago što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo slučaj “Stanovi”.

“Ne znam što su čekali do sada .Ja sam podnio krivičnu prijavu kao premijer vezano za aferu “Stanovi”. Mislim da je tu država višemilionski oštećena. Mislim da bi svako dijete u osnovnoj školi to moglo da dokaže. Ne sumnjam da će istražni organi doći do svih činjenica. Ne želim sada ništa više da govorim”, kazao je Abazović novinarima u Budvi nakon sastanka ministara vanjskih poslova zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Komentarišući optužbe poslanika DPS Predraga Boškovića da je aferu izvadio iz naftalina pred izbore, Abazović je kazao “šta ćete Crna Gora je takva, doveo je advokata koji je uzeo stan”.

“Zastupa ga jedan advokat koji je uzeo stan. Šta ćete i to je današnja Crna Gora. Znači , jedan od dvojice advokata je isto dobio stan po povoljnim uslovima od Peđe Boškovića. Takvih etiketiranja je bilo i ranije. Ja se samo nadam da ćemo mi imati epilog, želimo da vratimo novac u državni budžet. Ovo je prva faza, imamo dopunu krivične prijave. Druga faza je vezana za druge ljude koji su uzeli stanove. Ovo se odnosi na Komisiju, ne na korisnike, samo da vidimo kako da se na pravičan način obešteti država. Odgovornost ide na one koji su donosili odluke”, naglasio je Abazović i dodao da je on “tu za sve što je radio protivzakonito a oni neka se suoče sa istinom”.

Vjeruje da će tužioci imati pune ruke posla.

“Neka daju finalni odgovor da li su prekršene procedure, ja ne sumnjam da jesu. To bi bila velika stvar da se pokrene procedura kako da se nadoknadi šteta. Za mene je to vrlo jednostavno, niko nije mogao da da veći iznos od predviđenog. Oni su ga davali, davali su ga kao na pijaci. Vesna Medenica je tražila 30 hiljada, oni joj dali 40 hiljada. Zamislite to. U pitanju je mnogo korisnika, više godina je trajalo, više je faza u kojima su se dijelili stanovi. Nisu išli ljudima kojima su zaista bili potrebni, koji su ugrožene kategorije, već ministrima, sudijama koji su imali velike nadoknade”, rekao je Abazović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com