ŠEHOVIĆ: Više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje

Više od polovine javnog sektora uvedeno je u nezakonito finansiranje, odnosno nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima, kazao je poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović

On je na Tviteru naveo da čak sedam od ukupno 12 ministarstava nije prepoznato Zakonom o budžetu za prošlu godinu, pa se privremeno finansiranje na njih ne može primijeniti.

“Tim je više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje, odnosno nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima”, smatra Šehović.

Prema njegovim riječima, “komedija sa aktom o privremenom se finansiranju nastavlja”.

“Vlada i dalje krije akt na osnovu koga će primijeniti ovaj institut, ali je donijela Rješenje za januar, kojim se potrošačkim jedinicama odobravaju sredstva do iznosa jedne dvanaestine stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini”, kazao je Šehović.

Kako je rekao, ne može se dodjeljivati jedna dvanaestina stvarnih izdataka iz prethodne fiskalne godine potrošačkim jedinicama koja prošle godine nijesu ni postojala.

“O kojim stvarnim izdacima govorimo za sedam ministarstava koja prošlogodišnji budžet ne prepoznaje?! Još jedan “ekspertski” odrađen posao”, kazao je Šehović.

Prema njegovim riječima, član 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti je jasan.

“Jednako onako kako je jasna i odgovornost ministra finansija za izvršenje budžeta države, propisana članom 39 istog zakona. P.S. Šta ćemo sa 11 dana koji nijesu pokriveni rješenjem? Ko će za to da odgovara?”, upitao je Šehović

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button