“Sekulić demonstrirala patriotizam napraviši štetu državi od preko million eura”

Pozivam bivšu ministarku ekonomije Dragicu Sekulić da preuzme odgovornost za nemar i nesposobnost koje je pokazala dok je, kao čelnica tog resora, bila zadužena da vodi računa o pšenici uvezenoj iz Francuske. Time bi, umjesto što traći vrijeme i obmanjuje javnost brinući o sudbini Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) pokazala veći patriotizam“, saopštio je član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA Lazar Miranović.

On je podsjetio da je Ministarstvo ekonomije, na čijem je čelu tada bila Sekulić, po struci elektroinžinjerka, u aprilu prošle godine kupilo 10 500 tona pšenice iz Francuske.

,,To je, kako je tada navela, urađeno “kako ne bismo zavisili od uvoza”. Do danas, bivša ministarka nije se potrudila da objasni logiku takvog razmišljanja”.

Miranović ističe da je pšenica kupljena po visokoj cijeni od 2,4 miliona eura, a da pritom do današnjeg dana nije prodata.

,,Da stvar bude još gora, pšenica je bila zaražena skladišnom štetočinom, čije suzbijanje će državu i građane da košta preko 360 hiljada eura, a troškovi skladištenja u silosima Luke Bar za devet mjeseci čak 340 hiljada eura. Uz to, pšenica nije carinjena, što će koštati dodatnih 7 odsto. Svega dva mjeseca posle kupovine, cijena pšenice je drastično pala, preko 20 odsto…”, naveo je Miranović.

Zato je, kako napominje, apsurdna i licemjerna zabrinutost poslanice Sekulić za crnogorske kompanije,  kada je državu oštetila za preko million eura i to sa pozicije šefice Vladinog resora koji bi trebalo da pokaže domaćinsko upravljanje .

,,Činjenica da će građani morati papreno da plate neukost i neznanje, dovoljno govori o njenoj ekspertizi i argumentima”, zaključio je Miranović.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button