SEKULOVIĆ: Milatović grubo zloupotrijebio poziciju govoreći u ime svih ministara

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović saopštio je da je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović “grubo zloupotrijebio poziciju jednog od ministara u Vladi Crne Gore, govoreći u ime svih ministara, bez konsultacije i ovlašćenja”.

MILATOVIĆ: Abazović da podnese ostavku u Vladi koju ruši

“Koristim ovu priliku da crnogorsku javnost upoznam sa činjenicom da nijesam konsultovan, nijesam dao odobrenje, niti dijelim mišljenje koje je iznio gospodin Milatović. Što se tiče drugih saopštenja koja su ugledala svjetlost dana, upućujem veliku zabrinutost zbog neodgovornosti ljudi na visokim pozicijama, koji de facto pozivaju na otpor, unose konfuziju i priželjkuju nemire i nerede većih razmjera”, naveo je Sekulović.

Sekulović je dodao da će MUP i Uprava policije “u tom kontekstu biti na svojim poznatim pozicijama”.

“Svakome će se omogućiti pravo na mirno okupljanje radi iskazivanja svojih stavova, ali će se, kao i u prethodnim slučajevima, štititi državni interesi. Koristim ovu priliku da još jednom pozovem na smirivanje strasti i na prihvatanje da se u demokratskom društvu odluke donose u skladu sa ustavom propisanim procedurama, koje mogu da nam se sviđaju ili ne, ali ih moramo prihvatati, kakve god one bile. Poražavajuće je da opet tražimo izdajnike, a sebi pripisujemo da smo patriote. Razočaran sam što je Vlada u kojoj sam ministar, nakon skoro 14 mjeseci svoga rada, umjesto eliminisanja ovakvog javnog izraza i govora, pristupila istom”, zaključio je Sekulović.

loading...

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com