Skupština raspravlja o NATO: Crna Gora ne bira između Amerike i Rusije!

Crna Gora ne bira između Amerike i Rusije već bira dugoročno dobro za građane, poručio je poslanik DPS-a Miško Vuković predstavljajući još jednu Rezoluciju o podršci učlanjenju u NATO.

“Mi ne biramo između Amerike i Rusije. Mi biramo dugoročno dobro za Crnu Goru i njene građane. Članstvom u NATO ćemo definitivno osigurati granice što je važno kad se pogleda istorija balkanskog podneblja”, kazao je Vuković.

On je podsjetio i na član 5. Vašingtonskog sporazuma koji, kako kaže, znači “svi za jednog, jedan za sve”.

“To je moto koji se primjenjuje u toj organizaciji”, rekao je on.

Andrija Mandić iz DF-a kaže da je još jedna rezolucija o NATO velika prevara. On je podsjetio da je parlament sličnu rezoluciju usvojio u septembru prošle godine.

“Američka ambasadorka je naredila svojim marionetama da, nakon rekonstrukcije vlade, treba da se konstatuje da se u Skupštini smanjio broj onih koji su glasali protiv rezolucije u septembru. Tada nas je bilo 26”, kazao je on.

Mladen Bojanić je istakao da se građanima svako malo guraju rezolucije pod nos.

“I samo nesigurni partner mora da pokazuje lojalnost svako malo”, rekao je on.

„Mislite da alijansi treba Crna Gora? Kako da ne! Sva naša vojska nije ni pola bataljona NATO“, rekao je Bojanić.

Inače, rasprava o NATO je počela pošto je na hitnoj sjednici kolegijuma koja je održana zbog ranijeg dogovora da se poslanicima gase mikrofoni pošto prekorače vrijeme.

“Novi dogovor je da poslanici imaju deset minuta za raspravu, a dozvoljeno je prekoračenje od petanest minuta”, rekao je predsjednik parlamenta Darko Pajović.

SDP hoće odgovornost za korupciju, a prosrpske stranke referendum

Na rezoluciju o NATO je podnijeto nekoliko amandmana.

SDP traži da ona sadrži stav o političkoj odgovornosti članova političkih partija za dokazana djela korupcije na visokom nivou. Kako su objasnili, motiv je to što “dio crnogorskih partija ostaje nedorečen” tim povodom, prozivajući tako DPS nakon ostavke Svetozara Marovića koji je izašao iz partije pošto je priznao krivicu za organizovanje kriminalne grupe koja je državnu kasu i budžet Opštine Budva oštetila za desetine miliona eura.

S druge strane, NOVA, Demokratska partija i Pokret za Pljevlja čiji je jedini poslanik Novica Stanić traže da rezolucija sadrži stavku koja se odnosi na organizovanje referenduma o NATO. Istu ideju ima SNP koja će, kako je najavila, Skupštini poslati posebnu rezoluciju kojom se traži izjašnjavanje građana o članstvu u alijansi. Prema do sad iznešenim stavovima političkih stranaka, izvjesno je da nijedna od te dvije zamisli neće proći.

U raspravi ne učestvuje Demos jer je to, kako su objasnili, nova predstava za javnost i to u momentu vrhunca ekonomskog, političkog, korupcionaškog haosa u zemlji.

(CdM)

loading...

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com