Smijenjeni direktorica Ispitnog centra i Upravni odbor, novi v.d. Miloš Trivić - Volim Podgoricu

Smijenjeni direktorica Ispitnog centra i Upravni odbor, novi v.d. Miloš Trivić

Direktorica Ispitnog centra Crne Gore Dragana Dmitrović i cijeli Upravni odbor na čijem je čelu Valentina Radulović, kao i Dragana Nenadović glavni ocjenjivač. smijenjeni su danas na telefonskoj sjednici Vlade. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je novinarima u Budvi da je dao ovlašćenje za njihovu smjenu.

“Vlada je razriješila dužnosti dosadašnju direknoricu JU Ispitni centar Draganu Dmitrović, predsjednicu Upravnog odbora ove Ustanove Valentinu Radulović Šćepanović, kao i članove/ice UO Momira Radulovića, Anu Savićević, Draganu Nenadović i Milicu Lekić“, saopšteno je iz Vlade.

Za vršioca dužnosti direktora Ispitnog centra imenovan je dosadašnji samostalni savjetnik I u Ministarstvu prosvjete Miloš Trivić, a imenovan je i privremeni Upravni odbor u kome su Miomir Đurišić predsjednik Upravnog odbora, a članovi Mihailo Ćetković, Dragan Čađenović, Tatjana Vujošević i Bojana Ostojić.

Njima je naloženo da u roku od dva dana od stupanja na snagu  ove Odluke izvrše ponovni pregled testova učenika koji nijesu položili ispit.

Odluka stupa na snagu objavom u Službenom listu.

Smjena dolazi nakon što je objelodanjeno da je više stotina maturanata na eksternom testu iz Crnogorskog – srpskog, bošnjačkog i hrvatskog jezika i književnosti dobilo nula bodova zbog prepisivanja.

Juče je iz Ministarstva prosvjete saopšteno sžda će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se zaštitio interes učenika i ispoštovao postignuti dogovor ministra prosvjete i roditelja na način da ni jedan učenik ne bude oštećen

Iz Ministarstva prosvjete i Državne komisije za maturski i stručni ispit izrazili su očekivanje da Ispitni centar ponovo pregleda i vrednuje testove učenika koji nisu položili ispit iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik.

Ranije juče se oglasila Komisija za ocjenjivanje maturskog/stručnog ispita iz CSBH jezika i navela da nema zakonsku mogućnost da ponovo ocijeni već ocijenjene testove i mijenja već utvrđene bodove. Oni su predložili da nezadovoljnima bude omogućeno polaganje u vanrednom junskom roku koji je planiran za 13. jun.

Nakon toga iz Ministarstva su odbacili tu mogućnost i jasno saopštili da testove treba ponovo pregledati.

Predstavnica roditelja maturanata koji nijesu prošli maturski ispit, Slađana Knežević, kazala je danas u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”da sa sigurnošću može da tvrdi da 553 maturanta neće izaći na vanredni rok 13. juna.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com