Snaga saradnje i moć zajedništva je lijek za naše društvo

Kao mala država na Balkanskom poluostrvu izuzetno smo pogođeni i svakodnevno osjećamo posledice globalne krize prouzrokovane pandemijom Covid-19.

Broj kompanija i pojedinaca koji se odazivaju mnogim akcijama i pokazuju svoju humanost i društvenu odgovornost raste iz dana u dan.

Sportska kladionica Meridian svoju društvenu odgovornost pokazala je kako u Crnoj Gori, tako i širom Balkana, darivanjem na hiljade paketa pomoći u saradnji sa organizacijom Crveni krst.

Paketi pomoći sa osnovnim životnim namjernicama i sredstvima za higijenu stigli su do najugroženijih porodica u Budvi, Herceg Novom, Danilovgradu, Nikšiću, Žabljaku i Beranama.

Zaposleni i čelnici kompanije Meridianbet su izuzetno pokazali spremnost da pomognu naporu koji država i državne institucije sprovode u suzbijanju posledica koronavirusa.

Kardiološkom odjeljenju KBCa, u Podgorici, darivali su savremeni EKG aparat sa ciljem da medicinskom osoblju na tom odjeljenju olakšaju rad i izađu u susret svim pacijentima koji čekaju na pregled.

“Snaga saradnje i moć zajedništva je lijek za naše društvo. Akcijama, koje sprovodimo od aprila mjeseca želimo da pokažemo empatiju i solidarnost sa našim narodom i da na simboličan način pomognemo naporima osoblja u zdravstvu” – poručili su iz prestižne kompanije.

Ubrzo nakon toga uslijedila je akcija, sa posebnom i nesvakidašnjom notom. Novoronđečad širom Crne Gore dobili su poklon vaučere Kids Land u vrijednosti od 50€.

Poklon vaučerima Kids Land u vrijednosti od 50€ svim bebama rođenim 19. aprila u Crnoj Gori, menadžment kompanije Meridianbet je pokazao da treba čuvati i vrednovati porodične vrijednosti.

Uz to, pet porodilja sa ugroženom finansijskom situacijom od sportske kladionice Meridian dobile su poklon vaučere u vrijednosti od 100€.

Nedugo pošto je Crna Gora proglašena kao korona free zemlja, uslijedio je novi talas pandemije koronavirusa koji je posebno ugrozio gradove na sjeveru.

U svrhu sprečavanja ekspanzije Covid-19, menadžment kompanije Meridianbet donirao je 1000 maski i 1000 pari rukavica Crvenom krstu u Rožajama.

Nakon saznanja o lošoj stambenoj i ekonomskoj situaciji samohrane majke dvoje djece, predstavnici kompanije Meridianbet uručili su pakete pomoći sa neophodnim namjernicama.

Anđela Petrić, dvogodišnji sin i kćerka od 9 mjeseci, dobili su pakete hrane i osnovna sredstva za higijenu – šampon, kreme za bebe i pelene.

“Nadamo se da smo našim doprinosom obezbijedili Anđeli i njenoj djeci sredstva za određeni period. Međutim, to je samo za određeni period. Šta će biti na duže staze? Ovom prilikom, želimo da se obratimo našim sugrađanima da na bilo koji način pomognu mladoj majki i njenoj djeci” – poručili su tada iz kompanije.

Takođe, Sportska kladionica Meridian, u saradnji sa NVU Žene Bara, donirala je pakete hrane Narodnoj kuhinji u tamošnjem gradu.

“U cilju pomoći našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, koji nemaju dovoljno i koji ne mogu da zadovolje svoje osnovne životne potrebe, zajedno sa NVU Žene Bara donirali smo pakete hrane i na taj način obezbijedili obrok za oko 180 porodica i 250 ljudi” – saopštili su iz sportske kladionice Meridian.

Nesebičnim angažmanom kompanije Meridianbet, Narodna kuhinja imala je mogućnost da malo oplemeni obroke, kao i da pored kuvanih obroka koje svakodnevno dijele najugroženijim sugrađanima, nekome pored ručka možda obezbijede i doručak, večeru ili užinu za djecu.

“Nije neophodno da to bude finansijska podrška, već se i na ovaj način, kroz donaciju svježeg voća, peciva, brašna, šećera, može zaista mnogo toga učiniti” – zaključuju iz Meridiana.

Meridianbet, kao lider u proizvodnji i priređivanju igara na sreću, zadugo će biti simbol humanosti i pomoći ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već širom regiona.

Svakim svojim gestom pokazali su koliko je pojedinac bitan u društvenom sistemu i sigurni smo da će nastaviti istim ciljem.

loading...

28 komentara

  1. Sjecam se da sam citao kako su i radnici uključeni i ove akcije, mogli smo i slike da vidimo. Prijatno iznenadjenje od svih njih. Dobro vam se vratilo!

  2. Toliko humanosti sa njihove strane da ostale firme treba da stave prst na celo i da se zapitaju. Da se barem 10% njih ugledalo na meridijan ee gdje bi mi danas bili.

  3. Pratio sam poslednjih mjeseci vas humanitarni rad. Svuda ste stigli i svakome pomogli. Malo je firmi koje su se angazovale kao vi, to samo dokazuje koliko ste velika firma sa velikim srcem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com