SPAJIĆ: Država svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju - Volim Podgoricu

SPAJIĆ: Država svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju

Ova država je 31. oktobra prošle godine, kada je izabrana 44. Vlada, svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju, kazao je premijer Crne Gore Milojko Spajić.

On je govorio na Svečanosti povodom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za ostvarene rezultate na državnom takmičenju koju je upriličilo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

„Ova država je 31. oktobra prošle godine, kada je izabrana 44. Vlada, svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju. Ali nijedno naše odredište nije ni dostižno ni samodostatno ako ne počiva na kvalitetnom obrazovanju”, istakao je premijer i dodao da je samim tim zadatak Ministarstva, na čelu sa profesorkom Jakšić Stojanović „izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru“, jedan od najvažnijih ali i najtežih koje imamo.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Spajić je u svoje i u ime Vlade Crne Gore čestitao dobitnicima nagrada i kazao da od devedestpet hiljada učenika u obrazovnom sistemu Crne Gore njih sto troje – dakle svega oko 1 odsto, dobija ovo prestižno priznanje.

„Biti u jedan posto najboljih privilegija je rijetkih – zato ste za nas baš vi simboli jedne generacije, a pored toga i šampioni svojih škola, ponos svojih porodica i najsvjetlija budućnost ove zemlje“ zaključio je Spajić.

Na događaju su govorili i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i direktor Ispitnog centra Miloš Trivić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com