Spašena petočlana posada kod Kraljičine plaže - Volim Podgoricu

Spašena petočlana posada kod Kraljičine plaže

Spasilačke ekipe Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama su danas u 17:55 časova primile informaciju od Sektora granične policije Bar, da se kod Kraljičine plaže nalazi gliser dužine 8 metara, sa 5 članova posade, kome se pokvario motor.Sa upraviteljem glisera je stupio u kontakt Pomorsko operativni centar, a operateri Dragan Ivanović i Nikola Nikočević su pokrenuli akciju pružanja asistencije tegljenja, sa spasilačkim čamcem SAR-3, na kome su kao posada bili skiper Stevan Asović i spasioc Vahid Matović.

Sama akcija spašavanja i tegljenja glisera do marine Bar trajala je oko 1 sat i 30 minuta.

Unazad mjesec dana ovo je već peti put da se slične akcije spašavanja I tegljenja dešavaju. Po svemu sudeći razlog je nedovoljna pripremljenost plovnih objekata, koje vlasnici poslije zime treba da kvalitetno servisiraju i onda se upute na more.

Danas je bilo mirno more i nije bilo problema da se plovilo dotegli do marine, ali u drugim okolnostima može biti rizično i za posadu na plovilima ali i za SAR spasioce.

UPSUL po ko zna koji put apeluje na sve učesnike pomorskog saobraćaja da poštuju pomorska pravila koja su zakonski propisana-kazao je Žarko Lukšić, pomoćnik direktora UPS.

(Jedro.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com