SPRIJEČEN POKUŠAJ BJEKSTAVA IZ ZATVORA: Braća prerezala rešetke, nosili spisak s imenima vođa klanova - Volim Podgoricu

SPRIJEČEN POKUŠAJ BJEKSTAVA IZ ZATVORA: Braća prerezala rešetke, nosili spisak s imenima vođa klanova

Realizaciju plana spektakularnog bjekstva koji su skovala dvojica braće iz Turske spriječili su prekjuče službenici spuškog zatvora. Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima “Dana”, braća E. i M. Sahiti bili su smješteni u zasebnim sobama u istražnom zatvoru, u poluotvorenom dijelu, i u momentu pokušaja bjekstva i dalje su bili u karantinu.

Jedan od braće uspio je da prereže rešetke na prozoru ćelije, kako su se prethodno dogovorili. Međutim, drugi brat je kasnio sa rezanjem rešetki i upravo to ih je, kako navodi naš izvor, koštalo slobode jer se pritvorenik koji je odradio svoj posao nije dao u bjekstvo, već je odlučio da sačeka brata.

Kako “Dan” saznaje, kod jednog od braće koja su pokušala bjekstvo službenici zatvora pronašli su papir na kojem su bila imena dvojice njihovih sunarodnika koji se takođe nalaze u spuškom zatvoru. U pitanju su Volkan Rečber i Binali Čamgoz, koji su uhapšeni po potjernicama Turske, a u toj zemlji ih traže zbog teških djela i slove za vođe kriminalnih grupa. Rečber je, kako navode tamošnji mediji, vođa kriminalne organizacije poznate kao Göl Gang. Članovi navodne kriminalne grupe Čamgoza u Turskoj su označeni kao učesnici u ubistvu Jovana Jovice Vukotića, koji je važio za vođu “škaljarskog klana”. Uprava zatvora provjerava zašto su Rečber i Čamgoz bili na spisku braće koja su pokušala da pobjegnu.

Prema našim saznanjima, braća Sahiti su prije oko mjesec dana uhapšena po potjernici koju su turski organi raspisali za njima. Navodno, u njihovoj zemlji ih čeka duža robija, zbog čega su se i odlučili na bjekstvo. Odmah po hapšenju, smješteni su u istražni zatvor. Prema našim informacijama, oni su bili sami u sobama iz zdravstvenih razloga. Upravo zbog toga im je i produžen boravak u karantinu. Tu situaciju su, navodno, iskoristili kako bi dogovorili bjekstvo. Navodno, plan za bijeg iz zatvora otkriven je pošto je pritvorenik koji je uspio da prereže rešetke bratu poslao poruku preko jednog osuđenog lica. Tako se informacija i raširila među zatvorenicima i ubrzo je stigla i do službenika Kazneno-popravnog doma. O tome su odmah obaviješteni uprava zatvora i nadležni organi. Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odmah su se uputili u sobe pritvorenika, a na prozoru jedne ćelije uočili su prerezane rešetke.

Od nesuđenih bjegunaca uzete su izjave, nakon čega su vraćeni u ćelije. O pokušaju bjekstva obaviješteni su i policija i tužilaštvo.

“Pali” u Crnoj Gori zahvaljujući turskom Interpolu

Volkan Rečber, navodni vođa kriminalne organizacije poznate kao Göl Gang, koji je, prema navodima bezbjednosnih službi, stupio u oružane sukobe sa drugim kriminalnim organizacijama u Istanbulu i vozila koja su koristili u incidentima bacio u jezero kako ne bi bio pronađen, uhapšen je na podgoričkom aerodromu 30. jula prošle godine. Prema pisanju medija u BiH, nakon što je odlukom sudske kontrole pušten na slobodu u procesu u kojem mu je u januaru 2021. godine u Rumuniji suđeno za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, turski Interpol je obezbijedio da Rečber bude uhvaćen u Crnoj Gori na osnovu obavještajnih podataka do kojih su došli.

Zahvaljujući istim obavještajnim kanalima, u Crnoj Gori je uhapšen i Binali Čamgoz, poznat i kao Deniz. Turski Interpol izdao je crvenu potjernicu za Čamgozom, koji je imao lažnu ličnu kartu u Gruziji, iz koje je ilegalno pobjegao, pa je utvrđeno da je s tim identitetom prešao u balkanske zemlje.

Turski državljanin Binali Čamgoz (39), navodni šef kriminalne grupe Čamgoz, čije je ime bilo na spisku braće koja su pokušala da pobjegnu iz zatvora, uhapšen je početkom jula prošle godine u Podgorici po potjernici Interpola.

Kako je saopšteno iz UP, nadležni organi Turske potražuju ga zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, kršenje zakona o vatrenom oružju, pokušaja ubistva i drugih krivičnih djela.

“Operativne informacije ukazuju da je riječ o vođi jedne organizovane kriminalne grupe iz Turske. U toku su dalje policijske mjere i radnje u odnosu na više osoba “, saopštili su tada iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com