“SRBIJA ODMAH GUBI BEZVIZNI REŽIM” Vučić o 3 ključne posljedice ako Srbija ne prihvati uslove za Kosovo - Volim Podgoricu

“SRBIJA ODMAH GUBI BEZVIZNI REŽIM” Vučić o 3 ključne posljedice ako Srbija ne prihvati uslove za Kosovo

Srbija je suočena sa 3 ozbiljne posljedice ako ne prihvati plan “petorke”, objelodanio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

U drugoj rečenici “velike petorke” saopšteno je: “morate da prihvatite ovaj plan, a ako ne prihvatite novi pregovarački okvir za put ka Evropi” suočićete se:

FRANCUSKO NJEMAČKI PLAN ZA KOSOVO: Evo šta tačno predviđa u 10 tačaka

Pod 1 – sa prekidom evropskih integracija i ukidanjem bezviznog režima

Pod 2 – sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija

Pod 3 – Sa sveobuhvatnim mjerama u ekonomskom i političkom smislu koje će nanijeti veliku štetu Republici Srbiji – kazao je on

Vučić je istakao je iznio plan i šta može da se radi, a pod jedan je da Srbija mora da nastavi svoj evropski put.

“Bili bismo ekonomski i politički izgubljeni bez evropskog puta. A da smo bez toga, ne bih pristao da vodim zemlju. Naš plan je da radimo mnogo više i jače. Da radimo na reformama našeg pravnog sistema. Da u svemu pokušamo da budemo najbolji. Sjutra imamo sjednicu savjeta za BDP. Moramo da u svemu budemo najbolji, kao što smo prošle godine 63 odsto investicija privukli, od cijelog Zapadnog balkana”, rekao je Vučić i dodao:

“Ljudi ne treba da brinu, ništa nismo potpisali, nigdje nema ni paraf. Ja ću narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnu skupštinu koji žele da čuju, i obavijestiću ih kako je sve teklo, šta su namjere. Tražićemo značajniju ulogu parlamenta i vlade, to je važno. Ja uvijek obavještavam, i saslušam mišljenje SPC i vjerskih zajedenica. Pred nama je težak period, i biće potrebno više truda, rada i energije, da bismo sve mogli na najbolji mogući način”, dodao je, prenose mediji u Srbiji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com