SRBIJA ZATVORILA GRANICE, OČEKUJU NAJJAČI UDAR: Crnoj Gori dat Hotel “Beograd” u Bečićima, regionu će slati testove

U ovom trenutku Srbija ima 103 lica sa potvrđenom zarazom korona virusa. Prešli smo tu brojku od 100. Od toga je 55 lica u bolnici, šest lica je u teškom stanju i nalaze se na respiratorima. Očekujemo u danima koji dolaze, a to vidimo i po reakcijama ljekara, dalje ubrzano povećavanje broja zaraženih. Nama je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, prelazimo na bolnicu “Dr Dragiša Mišović” – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a potom najavio da Srbija od sjutra zatvara sve granične prelaze za drumski, željeznički i riječni saobraćaj.

– Danas je dvoje pušteno jer su dva puta bili negativni na korona virus, ali nam svakog dana dolazi mnogo više. Taj period liječenja nije kratak, nama su bolnice sve punije, ljekari se drže junački. Vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i vjerujem da ćemo moći da pomognemo ljekarima da nastave u ovom tempu iako su umorni Do sutra u 18 sati očekujemo da bude možda i najveći broj lica do sada zaraženih – rekao je Vučić.

On je dodao da je broj zaraženih od 100 važan jer je nakon toga broj zaraženih postaje sve veći i teško ga je kontrolisati.

– Pokušavamo da rast traje što duže i bude što sporniji – rekao je Vučić.

Od sjutra zatvaramo granice

– Osim toga od sJutra na snagu stupa potpuno ukidanje međugradskog, voznog i autobuskog, saobraćaja – rekao je na konferenciji za medije predsJednik Srbije Aleksandar Vučić.

PredsJednik Srbije je istakao da ipak neće biti “velikih talasa” zaraženih za Uskrs jer su “svi koji su mogli već došli u Srbiju.

– Za 10 dana u Srbiju je stiglo na desetine hiljada ljudi – rekao je VučiĆ

“Sada imamo 352 slobodna respiratora”

PredsJednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija nastoji da ima slobodnih preko 1. 000 respiratora, kako ne bi došli u situaciju da lJekari budu pred odlukom da biraju ko je mlađi pa da se bore za njegov život.

“Imamo dovoljno testova za korona virus”

On je dodao da će Srbija imati dovoljno testova i da će ih avionom prevoziti zemljama u regionu.

– Crnoj Gori ćemo dati hotel “Beograd” u Bečićima na upravljanje, da mogu da smjeste ljude – rekao je Vučić.

On je dodao i da se Srbija bavi nabavkom maski i da će ih sledeće nedelje svi imati.

– Bavim se nabavkom maski, videćete, sledeće nedelje će svi imati maske. Obezebdićemo 10 miliona maski. To je važno da imamo u kretanju ako ne držimo rastojanje – rekao je Vučić.

On je dodao i da se očekuje i popravljanje situacija i kada su dezinfekciona sredstva u pitanju.

– Zahvaljujem se i zatvorenicima u više Kazneno-popravnih ustanova. Za neke od tih ljudi, one sa lakšim krivičnim djelima, možda donesemo neki od akta milosti. To se ne odnosi na silovatelje, ubice i pedofile – rekao je Vučić.

I vojnom zdravstvu od 1. aprila veće plate 10 odsto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će i zaposlenima na VMA i svima u vojnom zdravstvu od 1. aprila takođe biti uvećane plate za 10 odsto.

– Razgovarali smo jutros Ana i ja sa ministrm finansija i našli smo sredstva, za sve koji rade na VMA, u vojnim bolnicama i vojno medicinskim sredstvima imaće uvećanje od 10 odsto – rekao je Vučić.

– Oni će dobiti povećanje kao kompletan naš zdravstveni sistem – dodao je Vučić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button