Šta se događa sa Nikolom Vučevićem?

Nikola Vučević je u najtežoj situaciji od kada je došao u NBA, težoj čak nego u ruki sezoni, koju je proveo u Filadelfiji.

Najbolji i najkonstantniji igrač Orlanda u posljednje tri godine, najbolji strijelac i skakač, ol-star perspektiva, ove sezone je daleko ispod nivoa, potpuno neprepoznatljiv i neupotrebljiv, konstatuju američki mediji.

Vučević je i sinoć odigrao izrazito lošu utakmicu, u porazu Orlanda od Indijane, postigao svega dva poena.

Treći meč za redom crnogorski as je potpuno van ritma, o čemu govore neumoljivi statistički podaci – na mečevima sa Jutom, Oklahomom i Indijanom, Vučević je ubacio svega osam poena, uz dramatično loš šut iz igre 32-5!

U čemu je problem, pitaju se košarkaški analitičari u SAD.

Kao glavni razlog navodi se promjena sistema u igri ekipe, dolazak dvojice visokih igrača Serža Ibake i Bizmaka Bijomba, te izrazito defanzivno orjentisanog trenera Franka Vogela.

„Vučević pokušava da doprinese ekipi, naporno radi na utakmicama, ali ne ide, i pitanje je da li će se nešto promijeniti kako sezona bude odmicala“, konstatuje specijalizovani košarkaški sajt „hoopshabit.com“.

„Dolazak Bijomba na poziciji centra nagovijestio je šta Vogel želi od igrača na toj poziciji, a to je potpuno suprotno od onog šta Vučević može da pruži. Vučević je bio jedan od najboljih ofanzivnih centara u cijeloj ligi minulih sezona, a to je trener zaboravio“, konstatuje sajt.

Vogel insistira na odbrani, ali odbrambeni sistem se stvara godinama, a ne za jedno ljeto.

„Orlando je najneefikasnija ekipa u ligi, a to je veliki problem. Imati igrača, koji posjeduje ofanzivne karakteristike, a ne koristiti to – jednostavno nije u redu“, piše „hoopshabit.com“.

„On je igrač koji može da ponudi mnogo različitih ofanzivnih opcija u bilo kojoj petorci“, navodi se u tekstu.

„Dok ekipa traži novi identitet i stil igre, igrač koji najviše luta, i sa kojim se najviše luta je Vučević. A ekipa gubi. Iako ima loše procente šuta, Vučević bi morao da bude iskorišten na sličan način kao prethodnih sezona. Ako tim odluči da upotrijebi njegove ofanzivne kvalitete, Orlando će imati više uspjeha. Ako se to ne dogodi, onda je razlaz – jedini izlaz. To bi bila sramota, jer je Vučević bio najpouzdaniji igrač Orlanda minulih sezona“, konstatuje „hoopshabit.com“, koji na kraju konstatuje:

„Nikola, nisi ti kriv“.

Prije desetak dana Vučević je u razgovoru za NBC kazao da se ne plaši da će njegova uloga u timu biti promijenjena.

“Ja znam koje su moje vrijednosti i koliko mogu da doprinesem timu. Ja nisam eksplozivan igrač, neko ko visoko skače. Ja sam igrač koji se nalazi na pravom mjestu u pravo vrijeme”, kazao je Vučević, dok je trener Vogel pohvalio njegove ofanzivne kvalitete.

“Njegov prirodni talenat je u napadu, u to nema sumnje. Ali, sve što mogu da tražim od mojih igrača u ovom trenutku jeste da daju maksimum, a on to i radi”, rekao je Vogel.

Vučević ove sezone ima prosjek od 10,9 poena i 10,5 skokova po meču.

Prošle sezone njegov prosjek je bio  18,2 poena i 8,9 skokova, a pretprošle 19,3 poena i 10,3 skoka po utakmici.

Vučević je u oktobru 2014. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Orlandom, za ukupno 53 miliona dolara.

(Vijesti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button