STIJOVIĆ ABAZOVIĆU: Trepni Dritane ako si ucijenjen

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović uputio je otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

“Doktore Dritane Abazoviću, doktorirao si na Etici, a šta smatraš da je etički bilo u ovom tvom postupku? Trepni Dritane ako si ucijenjen! Ako nijesi ucijenjen, reci šta je da te zaštitimo, jer tvoji postupci nijesu logični. Šta god da je nije vrijedno obraza, jer nijesi izdao samo Vladu i narod, nego sve nas i posebno čovjeka koji ti je vjerovao, koji ti je dao slobodu, koji te je cijenio i kome si bio prvi saradnik. Najtragičnije od svega je to što si izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore”, navodi Stijović.

Kako je dodao, Abazović ovo radi kada je izglasan budžet i kada su postavili temelje za oporavak Crne Gore i ekonomski napredak, kada je dogovoren tekst Temeljnog sporazuma i samo je ostalo da se potpiše, svjestan da je ova Vlada pokrenula sjajne ideje koje su spremne za realizaciju, a za dobro naroda.

“Znači li to da si ovo dugo planirao i čekao trenutak da uzmeš ideje i uspjehe. Kome ih nosiš? Rušenjem ove Vlade u toku najžešće borbe protiv organizovanog kriminala šalješ poruku “relaksirano” svima koji su decenijama uništavali naše rijeke i šume, zloupotrebljavali fondove, istovarali tone “banana” i drugog “ljekovitog bilja” i svima koji su sistematski uništavali našu državu. Nameće se pitanje da li si nakon suočavanja sa razmjerama višedecenijskog uništavanja države i svim opstrukcijama sa kojima se nosimo ipak odustao od naše zajedničke borbe”, kazao je Stijović.

Prema njegovim riječima, inicijativa podrazumijeva da Abazović nije bio zadovoljan radom Vlade, a “do juče si se hvalio rezultatima rada ove Vlade i koristio ih za ličnu promociju”.

“Sam si rekao da manjinska Vlada neće donijeti nikakvu novu vrijednost osim političku. Zar ne smatraš da narodu Crne Gore treba više ekonomije, a manje politike i podjela? Lično smatram da ovaj čin predstavlja izdaju temelja naše borbe za zdravu, pravednu i bolju Crnu Goru koju si do nedavno podržavao. Mnogo je hrabrosti potrebno u borbi za ove vrijednosti, a s obzirom na to da ti više ne želiš da se boriš onda je etički da podneseš ostavku. Ti bi Dritane prije nego bilo ko drugi trebao znati kako prolaze stranke koje izdaju narodnu volju. Nadam se da si svjestan odgovornosti za posledice koje ovaj tvoj postupak može izazvati”, zaključio je Stijović.

loading...

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com