Stijović otvorio Sajam poljoprivrede u Petnjici

Ministar Aleksandar Stijović danas je sa državnim sekratarom Nebojšom Veličkovićem i direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem boravio u Petnjici, gdje je otvorio tradicionalni 21. sajam poljoprivredne i domaće radinosti u koji je organizovan pod pokroviteljstvom Minstarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Opštine Petnjica  i TO Petnjica u saradnji sa Mrežom nevladinih organizacija.

U pozdravnom govoru ministar Stijović je istakao da su entuzijasti Petnjice, sa poljoprivrednim proizvođačima i uz pomoć lokalne samouprave uložili veliki napor da sajam, ne samo očuva tradiciju, već da iz godine u godinu bude na sve većem nivou.

Ministar Stijović je istakao da je poljoprivreda uz razvoj seoskog turizma, i valorizaciju hidro potencijala i drvoprerade velika razvojna šansa za Petnjicu, te da će Ministarstvo u budućem periodu nastaviti da pruža podršku kako bi se ovi potencijali iskoristili. Ministar je posebno naglasio dobre primjere u stočarskoj i biljnoj proizvodnji u opštini, koji su uprkos suši i godini pandemije uložili napor i postigli značajne rezultate.

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je imalo i imaće sluha za potrebe proizvođača u Petnjici. Pored implementacije redovnih agrobudžetskih mjera ministarstvo je ove godine uložilo značajna sredstva za infrastrukturu u ovoj opštini. Dali smo obećenje i održali riječ. Ovo je samo početak, sa ovog mjesta želim da poručim poljoprivrednim proizvođačima da će u Ministarstvu imati stalnog i odgovornog partnera koji će imati sluha za njihove potrebe“, istakao je Stijović.

Prisutnima se obratio predsjednik opštine Petnjica Samir Agović i istakao da sajam traje već dvije decenije, čije izlagače i prijatelje Petnjica sa ponosom dočekuje.

Predsjednik Agović je uputio posebnu zahvalnost ministru Stijoviću koji pruža snažnu podršku Opštini, naglasivši da su ispunjena sva zadata obećanja, te da u Opština u kontinutitetu najbolju saradnju ostvaruje sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede.

“ Ispunjeno je obećanje za 70.000,00 eura koje je Ministarstvo orpedijelilo za završetak vodovoda Murovsko vrelo. Dobili smo 30.000,00 eura za pdoršku u razvoju infrastrukture. Imamo obećanje od ministra da će se naći rješenje za vodosnadbijevanje mještana u Javorovoj”, rekao je Agović.

Prema riječima Sabahte Novalić, predsjednice organizacionog odbora, Sajam je pokazatelj da su naša sela živa i da poljoprivredni proizvodi svojim kvalitetom daju šansu da poljoprivreda ide uzlaznom putanjom i da se pospješuje proizvodnja na bolji način. Ona je istakla da  organizatori čine ogromne napore da ovakvi sajmovi ne smiju biti ugašeni, jer oni su dobra prilika da za promociju i pronalaženje tržišta za proizvode i pod sloganom -Zdravo sa sjevera- i -Dobro iz Crne Gore.

Tradicionalni 21. sajam je već drugu godinu međunarodnog karaktera i okuplja učesnike iz 9 opština sa sjevera ali i učesnike iz centralnog i južnog dijela Crna Gore kao i brojne goste iz regiona. Sajam je prodajnog i edukativnog karaktera. U kulturno-umjetničkom programu nastupio je KUD “Duga” iz Berana.

1 komentar

  1. Howdy! I simply would like to give a huge thumbs up for the good data you have here on this post. I will probably be coming again to your weblog for more soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com