Stoltenberg stigao u Sarajevo, sledeće stanice Priština, Beograd, Skoplje - Volim Podgoricu

Stoltenberg stigao u Sarajevo, sledeće stanice Priština, Beograd, Skoplje

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg večeras je stigao u Sarajevo gdje će boraviti u dvodnevnoj posjeti tokom koje će se sastati sa brojnim zvaničnicima, a u glavnom gradu BiH dočekali su ga članovi Predsjedništva.

Članovi Predsjedništva BiH i prvi čovjek NATO-a radnu večeru organizovali su u poznatoj konobi “Luka” u Sarajevu, a sastanak je prošao u ugodnoj i radnoj atmosferi.Sastanke sa bosanskohercegovačkim zvaničnicima Jens Stoltenberg će nastaviti sutra kada je planirano da se sastane i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto kao i visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Planirani su susreti sa vojnim i međunarodnim zvaničnicima i to u NATO bazi u Butmiru.

Pored naše zemlje, planirano je da u narednim danima Stoltenberg posjeti i druge zemlje Zapadnog Balkana, a nakon Sarajeva otputovat će na Kosovo gdje će se sastati sa premijerom Albinom Kurtijem i predsjednicom Vjosom Osmani.

Nakon Kosova, Stoltenberg će održati sastanak u Beogradu sa Anom Brnabić i Aleksandrom Vučićem, a posjetu će zaključiti u Sjevernoj Makedoniji gdje je planiran također susret sa zvaničnicima ove zemlje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com