Suđenje Mugoši u slučaju “Carine” 26. septembra - Volim Podgoricu

Suđenje Mugoši u slučaju “Carine” 26. septembra

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši u slučaju “Carine” zakazano je za 26. septembar u podgoričkom Višem sudu. Mugoši se sudi zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je prodajom gradskog građevinskog zemljišta firmi Carine, oštetio budžet Glavnog grada za 6,7 miliona eura.

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice i nekadašnjem funkcioneru DPS-a  slučaju “Carine” trebalo je da bude nastavljeno u Višem sudu 5. juna ali je odgođeno  zbog službenog odsustva člana vijeća, piše RTCG.

Mugoša je ranije negirao optužbe i kazao je da je posao radio u skladu sa zakonom.

Suđenje je počelo prvih dana aprila ove godine, i to nakon što je Apelacioni sud Crne Gore početkom februara uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i ukinuo presudu kojom je Mugoša oslobođen od optužbe.

Ranijom presudom Višeg suda, prošle godine, Mugoša je oslobođen optužbe da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Prema navodima optužnice, Miomir Mugoša je. od 25. jula 2007. do 8. maja 2012, kao službeno lice i javni funkcioner – gradonačelnik, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist, a Glavnom gradu pričinio štetu.

Specijalno tužilaštvo optužnicom koju su sačinili 2018. godine tereti Mugošu da je kao gradonačelnik, u periodu od 25. jula 2007. do 8. maja 2012. godine, iskorišćavanjem službenog položaja, omogućio kompaniji “Carine” da kupi zemljište u Podgorici ispod tržišne cijene. Po optužnici, time je Glavni grad oštećen za 6,7 miliona eura, kolika je bila korist kompanije “Carine”.

Po navodima iz optužnice, prenos prava na gradskom građevinskom zemljištu nije se mogao izvršiti neposrednom pogodbom, već nakon javnog poziva u postupku javnog nadmetanja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com