Suđenje za ubistvo Šejle Bakije još u početnoj fazi - Volim Podgoricu

Suđenje za ubistvo Šejle Bakije još u početnoj fazi

Suđenje za ubistvo Šejle Bakije trebalo je da se održi danas, ali je ponovo odloženo. Optužni predlog podignut je prije skoro deset mjeseci ali se konstantno odlaže. O tome za Portal RTCG govori advokat Srđan Lješković, branilac optuženog Ilira Đokaja.

Tijana Živković-Petraković, punomoćnica oštećene porodice Bakija ističe da još uvijek nije održan ni jedan glavni pretres.

“Imamo situciju da je opet podignuta optužnica prije gotovo 10 mjeseci. Za tih 10 mjeseci tri glavna pretresa su odgođena. Na današnjem suđenju smo obaviješteni da član Vijeća iz zdravstvneih razloga nije došao na posao”, rekla je Živković-Petraković za TVCG.

Lješković nam je kazao da je prvo odlaganje bilo od strane odbrane.

“Odbrana je dala predlog da se utvrdi da li je on bio sposoban tada da da svoj iskaz ili ne”, kazao je on.

Objašnjava da je razlog zadnja dva odlaganja odsustva jednog člana vijeća.

“Što se tiče zadnja dva odlaganja odlaže se zbog odsustva jednog člana vijeća, da li zbog bolesti ili nečega drugog, to već ne znam. Na današnje ročište sam ja zakasnio, zbog gužve u saobraćaju, mislim da je bio nekorektan odnos kolega tužioca i koleginice koja zastupa porodicu oštećenog, da se ja zbog toga kaznim. Da li je to pritisak na sud ili je pritisak na crnogorsku javnost, mene ne zanima kao branioca, ono što je želim da kažem je da nije problem ni da platimo kaznu koju bi odredio sud ali nije odloženo zbog nas”, poručio je Lješković.

Advokat Lješković potvrdio je da je prošlo 10 mjeseci od podizanja optužnog predloga u predmetu ubistva Šejle Bakije.

“Treba imati u obzir da je vještak koji je po predlogu odbrane koji je utvrđivao da li je Ilir Đokaj sposoban da da svoj iskaz, našao je da je do tri mjeseca da bi mogle da se otklone te medicinske prepreke pa da onda on da iskaz. Za sve ostalo je zaslužno sve ovo što se dešavalo u crnogorskom pravosuđu, izmjene i promjene sudija, premještanje sudija sa jednog mjesta na drugo, odlasci tužilaca. Sada odjednom crnogorsko pravosuđe treba da se svali na pleća ovog predmeta”, kazao je Lješković.

Tijana Živković-Petraković ističe obavezu suda.

“Da posebno vodi računa o poštovanju prava na suđenje u razumnom roku, u svim predmetima svakako, a naročito kad su u pitanju predmeti ove vrste u kojima oštećena porodica svaki put na svakom suđenju preživljava novu vikzimizaicju”, ističe punomoćnica oštećene porodice.

Novo suđenje je zakazano za 23. decembar u 10:30 sati.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com