Svetozar Marović se i dalje liječi u Beogradu, još tri godine do apsolutne zastare kazne - Volim Podgoricu

Svetozar Marović se i dalje liječi u Beogradu, još tri godine do apsolutne zastare kazne

Bivši funkcioner DPS-a i jedan od vođa suverenističkog bloka, te nekadašnji predsjednik zajedničke države Srbije i Crne Gore, Svetozar Marović koji je osuđen 2016. godine kao vođa kriminalne grupe za višemilionsku štetu po gradski budžet Budve i dalje je zvanično na liječenju u Beogradu i neizvjesno je hoće li biti izručen Crnoj Gori.

Više od sedam godina zvanična Crna Gora očekuje od susjedne Srbije izručenje Marovića, a do apsolutne zastare kazne ostalo je samo tri godine, piše portal PRESS.

Jedna od tri kazne je već zastarjela 28. juna 2021. godine. Odnosi se na jednogodišnju robiju koja mu je dosuđena kao zamjena za novčanu kaznu od 1,1 milion eura, koju nije uplatio.

U međuvremenu je Miloš Marović, sin Svetozara, takođe bjekstvom u Beograd, izbjegao da odleži zatvorsku kaznu od godinu dana, na koju je bio osuđen zbog nezakonite prodaje zemlje u Budvi. Presudom je utvrđeno da je gradska kasa oštećena za oko 1,4 miliona eura.

Međutim, zbog slučaja zastare, mlađi Marović je sada slobodan čovjek i nalazi se takođe u Beogradu.

Za sada ne postoje nikakve najave da će Srbija nakon odbijenih više urgencija za izručenje, postupiti po zahtjevima Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com