Taksi i autobuski prevoz neće poskupiti

Rast cijena goriva neće uticati na poskupljenje taksi i autobuskih usluga. Iako je to dobra vijest za građane, za prevoznike je otežavajuća okolnost, jer se i jedni i drugi suočavaju s finansijskim problemima.

I pored novog poskupljenja goriva, iz Strukovnog sindikata taksista Crne Gore saopštili su da cijena njihovih usluga neće rasti.

“Nećemo poskupljivati, jer bi to narodski rečeno bilo samoubistvo. Velika je siva ekonomija, mi i ovako nemamo posla, opao je standard. Nemamo efekte poskupljenja, jer se 20 godina u nizu država ne bavi sivom ekonomijom u našoj djelatnosti. Nadležne istitucije osim deklaracije u medijima i dokumentima, ne postupaju na terenu onako kako treba”, kazao je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović.

Dobra vijest za građane stiže i od autobuskih prevoznika.

“Naši prevoznici neće povećati cijene usluge zbog već dovoljno teške situacije u društvu, iako će vjetovatno takav postupak otežati u finansijskom smislu prevoznicima za dalje poslovanje”, navela je Milica Janković iz NVO Klaster prevoza Crne Gore.

Zbog otežanog poslovanja, autobuski prevoznici su od Vlade tražili da isplati ostatak dogovorene pomoći u iznosu od 500 eura po autobuskoj liniji.

“Slali smo 9. septembra dopis, 30. septembra urgenciju, međutim još ne dobijamo povratnu informaciju od Vlade, tako da ne znamo da li će i kada nam odgovoriti”, kazala je Janković.

Nadležnima su pisali i iz Strukovnog sindikata taksista

“Nadležne istitucije, bilo na državnom ili lokalnom nivou, osim deklaracije kojom izlaze u medijima i nekim dokumentima, osim deklarativnih postupaka, oni ne postupaju na terenu onako kako treba”, naglašava Pavlović.

I autobuski prevoznici i taksisti nadaju se i da će pored svih izazova uspjeti da opstanu na tržištu.

(Rtcg)

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com