NATO: Policija Kosova izvela akciju sprovođenja zakona

KFOR i njegova komanda NATO su danas saopštili da je Policija Kosova izvela akciju sprovođenja zakona i da su u stalnom kontaktu sa relevantnim kosovskim institucijama, prenijela je prištinska agencija telegrafi.com.

U odgovoru za tu agenciju, NATO je naveo da „kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na cijelom Kosovu“.

„Misija KFOR koju vodi NATO u stalnoj je komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice“, navodi se u odgovoru.

Navedeno je i da ta misija „ostaje potpuno usredsređena na svakodnevnu primjenu svog mandata UN i prema Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999“, a kako bi, kako je naglašeno, „nastavila da jamči bezbjedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu“.

U odgovoru je navedeno i da KFOR „nastavlja da podržava nedavni sporazum između Kosova i Srbije u vezi registarskih oznaka“.

Ovo je druga sjednica da se Kfor nalazi na prelazima Jarinje i Brnjak, nakon dogovora o registarskim tablicama kojem je prethodila blokada saobraćajnice od strane lokalnih Srba.

Policija Kosova je saopštila da je jutros izvela „akciju protiv mreže krijumčara u više regiona“ i da je uhapšeno osam osoba, među kojima i po jedna srpske i bošnjačke nacionalnosti“.

Navedeno je i da je policijska akcija protekla bez problema, osim u sjevernoj (Kosovskoj) Mitrovici gdje su se, kako je ukazano, „kriminalne grupe organizovano okupile, napravile blokade na putevima raznim prevoznim sredstvima“.

Dodaje se u saopštenju da su oni „u obračunu sa carinicima i policijom koristili gasne boce, šok bombe i ručne bombe“ i da su, kako je istaknuto „i pucale iz vatrenog oružja“.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com