TE Pljevlja 167 dana bez ispada iz sistema - Volim Podgoricu

TE Pljevlja 167 dana bez ispada iz sistema

Termoelektrana (TE) Pljevlja već 167 dana radi bez ispada iz sistema, čime nastavlja da obara rekorde, saopštili su iz Elektroprivrede (EPCG).

Kako su naveli u EPCG, jedino crnogorsko termopostrojenje i u 42. godini rada pokazuje da je u odličnoj pogonskoj kondiciji.

“Nakon uspješno obavljenog godišnjeg remonta i sinhronizacije na mrežu od 5. juna ove godine, elektrana je u pogonu već više od četiri hiljade sati bez ispada”, kaže se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da svojim sigurnim radom TE Pljevlja, kao jedini bazni izvor električne energije, obezbjeđuje sigurnost i stabilnost elektroenergetskom sistemu Crne Gore.

Oni su naveli da je dosadašnji rekord u dužini rada bez ispada iz 2021. godine, kada je TE Pljevlja u kontinuitetu radila 165 dana.

Iz EPCG su čestitali svim zaposlenim u TE Pljevlja na izuzetnom zalaganju i kvalitetnom obavljanju svojih zadataka.

“Uz napomenu da ovakav režim rada, u kontekstu pokrenutih projekata, poput ekološke rekonstrukcije i modernizacije te toplifikacije, garantuje dug vijek ovom postrojenju, na zadovoljstvo svih građana Pljevalja, ali i cijele Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com