Telefoni kriju tajnu samoubistva dječaka (13) iz Pljevalja?

Oba mobilna telefona i naloge tragično nastradalog 13-godišnjeg V.K. iz Pljevalja koji je prije nekoliko dana izvršio samoubistvo skokom sa mosta na Tari, provjerava policija.

Sve se dešava samo dvadesetak dana nakon što je na istom mestu i na isti način sebi život oduzela dvadesetogodišnja M. G, TikTokerka iz Crne Gore koju je dječak pratio, prenosi Blic.

“Oba telefona koja je moj brat imao dali smo policiji. Rečeno nam je da će istražiti naše sumnje koje smo im obrazložili. Prosto sve to na društvenim mrežama što se pominje, i te poruke i najave samoubistva, nama su potpuno nejasne, jer on nije imao razloga da se ubije”, ispričala je za sestra tragično nastradalog dječaka.

Starija sestra trinaestogodišnjaka rekla je da bi voljela da se slučaj samoubistva njenog brata detaljno istraži, kako zbog njenog brata koji više nije živ, kao izbog druge djece, jer je plaši informacija da je na društvenim mrežama najavljeno još jedno samoubistvo na istom mjestu do kraja mjeseca.

“Volela bih da se ovo istraži do kraja, da policija ne stane ovdje. Zbog mog brata iako više nije živ, a i zbog druge djece. Po kraju kažu da je najavljeno još jedno samoubistvo za 13 dana”, rekla je sestra nastradalog tinejdžera.

Iz policije Crne Gore saopštili su da istražuju ova dva slučaja i da za sada nema nikakve naznake da je u pitanju neki internet izazov, niti djelovanje sekte.

Poznato je i da je V. K. (13) na ovoj mreži “pratio” M. G, ali i da je nakon njene smrti objavljivao njene fotografije i komentare da je ona “ljubav njegova najveća” i da “želi da ide kod nje u Raj”.

“Do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazova. Policija vrši intenzivne provere i u tom smjeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obaviještena”, saopštio je MUP.

U saopštenju je istaknuto da, s obzirom na starost žrtava, Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom.

“Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži”, saopštio je MUP Crne Gore.

“Zaštita dobrobiti djece je obaveza cjelokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu te apelujemo na cjelokupnu društvenu zajednicu da posveti dužnu pažnju djeci i mladima kao i identifikovanju i rešavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susrijeću u periodu odrastanja. Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primijete prijave najbližoj policijskoj stanici”, kaže se u apelu MUP-a.

Podsjetimo, misterija oko ova dva samoubistva nastala je kada se nakon smrti V. K. otkrilo da je dječak bio veoma aktivan na društvenoj mreži TikTok i da je nakon samoubistva dvadesetogodišnje sugrađanke najavio i svoje.

Nekoliko dana prije tragedije, na društvenoj mreži TikTok, trinaestogodišnjak je ostavio poruku u kojoj je najavio šta će učiniti.

Prema riječima sestre preminulog V. K. oba profila preminulih su i dalje aktivna, što ukazuje da neko upravlja njima.

“Ja sam čula da su oba profila i dalje aktivna, što znači da neko upravlja njima”, rekla je starija sestra dječaka.

Dječakova sestra ispričala je da V. K. nije poznavao preminulu M. G. osim sa društvenih mreža, kao i da ne znaju da li su njih dvoje možda nekada komunicirali. Istakla je i da je dječak u poslednje vrijeme često bio na telefonu, ali da je bio veseo i srećan i da ništa nije ukazivalo na tragediju. Isto je rekao dječakov otac.

loading...

172 komentara

  1. njadi game terpopuler urutan ke 5 dari list game terbaik kami. Dengan jumlaash taruhan Rp. 900 dalam sekali putar, anda bisa memiliki kesempatan untuk mendapatkan jackp46

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com