TERZIĆ O SLUČAJU “TUNEL”: Prijava protiv četiri osobe iz Srbije i dva NN lica - Volim Podgoricu

TERZIĆ O SLUČAJU “TUNEL”: Prijava protiv četiri osobe iz Srbije i dva NN lica

V.d. direktora uprave policije Nikola Terzić kazao je da je siguran da će broj od osumnjičenih u slučaju “Tunel” rasti.

“Legitimno i normalno da ne možete znati tačan broj osumnjičenih”

Nije mišljenja da je mafija zavladala Crnom Gorom. Čestitao je svim službenicima policije na predmetu povodom otkrivenog tunela ispod zgrade Višeg suda.

“Ovo je komplaksa operacija koja zahtijeva kompleksnu istragu. Broj lica koji su učestvovali u ovim kriminalnim aktivnostima, potpuno je legitimno i normalno da ne možete znati tačan broj. Siguran sam da će broj osumnjičenih rasti”, rekao je Terzić.

Najavio je da će sjutra biti održan press gdje će se obratiti ministar unutrašnjih poslova i nadležni tužilac.

“Imate tzv izvođače radova, to su ona lica koja su kopali tunel. Ne mislite valjda da između naručioca posla i rudara ne stoji niko… Uprava policije danas zna ko su rudari”, jasan je Terzić.

V.d. direktora Uprave policije saopštio je ko su osumnjčeni za kopanje tunela ispod zgrade podgoričkog Višeg suda.

“Krivičnom prijavom koju će podnijeti UP biće obuhvaćeno šest lica: M.M. (1970), J.D. (1993), M.V. (1991), V.E. (1991) svi državljani Srbije. Ovom krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva NN lica, gdje još uvijek prikupljamo određene dokaze ali mislim vrlo brzo da ćemo imati identitet i ta dva lica. Jedno od njih je lice sa falš lične karte”, rekao je Terzić koji je dostavio skrinšot lične karte Televiziji Vijesti.

<<<Ovo je ženska osoba osumnjičena da je učestvovala u akciji kopanja tunela do depoa<<<

“Investitor ove akcije ozbiljna organizovana kriminalna grupa iz Crne Gore”

Investitor ove akcije kaže Terzić da je ozbiljna organizovana kriminalna grupa iz Crne Gore.

“Neću reći koja je da ne bih ugrozio istragu. Nijesmo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Neću reći ništa što će ugroziti dalji tok istrage. Krivična prijava koja će se podnijeti sjutra je samo prvi korak”, dodao je on.

Terzić je saopštio podatke koje ima od 13. septembra o vatrenom oružju koje nedostaje u depou i da li je taj broj 19.

“13 pištolja, tri pištolja revolvera i tri puške, od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta šest pištolja, tri pištolja revolvera i dvije puške”, kazao je Terzić dodajući da je taj broj 15.

“Ukoliko je motiv droga nisu imali nekoga iz Višeg suda, promaši prostoriju gdje je kokain”

Terzić je kazao da je suština u čitavom predmetu doći do motiva što je bio cilj onih ljudi koji su organizovali ovu kriminalnu aktivnost.

“Ukoliko je ova aktivnost trebala da bude usmjerena da se iz depoa Višeg suda otuđi određena vrsta kokaina, kako se špekulisalo, onda se morate složiti sa mnom da nisu imali nekoga ko je iz Višeg suda pomagao u ovoj kriminalnoj djelatnosti. Prostorija gdje je tona kokaina ne znam gdje je, a i da znam ne bih vam rekao. Uglavnom su je promašili”, rekao je Terzić.

Smatra da ako su imali pomagača iz suda onda motiv nije bila droga.

“Taj čovjek bi rekao da ona se ne nalazi tu. Ukoliko je motiv droga onda definitivno nisu imali nekoga iz Višeg suda, jer bi to bio amaterski položaj – uložiti toliki novac i promašiti prostoriju”, dodao je v.d. direktora Uprave policije.

“Otvor u depou otvoren maltene hirurški, ako je neko iz Višeg suda postavio lokator olakšao je posao kopačima”

Ocijenio je da je jako teško organizovati ovakvu kriminalnu aktivnost.

“Ova aktivnost puno lakše se realizovala ukoliko je imala pomagača iz suda… Ako ste imali nekog iz Višeg suda ko je postavio lokator, u velikoj mjeri ste kopačima olakšali posao. Druga stvar, maltene je hirurški otvor u depou Višeg suda otvoren. Drugo, on se nalazi između tačno dvije police, kako ćete sa druge strane zida tačno znati gdje treba da kopate? I na kraju svi registratori i predmeti su tako vraćeni, da mi kad bi ušli sad u depo ne postoji mogućnost da ćete da vidite taj otvor dok ne uklonite te registratore. I četvrta stvar je što nemate prašinu, nemate ostatke šuta, nemate ništa u depou. Sve je uredno ostavljeno, da kad uđene u depo ne možete da primijetite da je nešto rađeno”, istakao je Terzić.

“To što neko odbije poligrafsko testiranje, ne znači da je kriv”

Rekao je da je šest osoba do danas podvrgnuto poligrafskom testiranju, kao i da je jedno odbilo testiranje.

“To što neko odbije poligrafsko testiranje, ne znači da je kriv. Ali zna da vam otvori prostor za dalju analizu tog lica i njegove uloge u određenim kriminalnim aktivnostima”, kaže Terzić.

On tvrdi da na političkoj i društvenoj sceni ne postoji osoba koja više od premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića želi da se riješi slučaj ubistva Duška Jovanovića.

Terzić je rekao da je analizom predmeta ubistva Duška Jovanovića napravljeno niz propusta u samoj istrazi.

“Ne želim da vjerujem da su urađeni slučajno”, dodao je.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com