TINEJDŽERA (16) VRŠNJACI TUKLI ČEKIĆEM ZA MESO: Užasan slučaj nasilja u podgoričkoj školi

Šesnaestogodišnji Podgoričanin J. K. napadnut je i pretučen juče u dvorištu podgoričke Osnovne škole “Štampar Makarije”, gdje su ga trojica maloljetnika tukla i čekićem za meso.

Težih batina spasao ga je drug, sa kojim je i došao kod školskog zubara, ispričala je “Vijestima” majka tinejdžera.

“Javnost mora da sazna za ovo, kako više ničije dijete ne bi prošlo ovako i kako bi se nasilju stalno na kraj”, kazala je majka šesnaestogodišnjaka.

Iz Uprave policije “Vijestima” su kazali da su identifikovali trojicu maloljetnika od kojih su prikupljena obavještenja.

“Predmet je još u radu i biće dostavljen postupajućem tužiocu na ocjenu i mišljenje”, kazali su iz UP.

J. K. su u Urgentnom bloku konstatovali hematome u predijelu glave, povredu na jagodici i više hematoma po tijelu.

“Krenuo je sa drugom, svojim vršnjakom, kod školskog zubara. Kada su stigli do škole, njegov drug je ušao u zubarsku ordinaciju koja je u sklopu škole, a moj sin je ostao u dvorišnom dijelu. Pošao je do sprava za vježbanje koje se nalaze iza škole, a onda su mu nakon nekoliko minuta prišla trojica, otprilike njegovih vršnjaka, i pitali ga: ‘Što ćeš ti ovdje? Zašto si došao? Ko si ti?’. Vidio je da jedan od njih drži u ruci čekić za meso i odgovorio je samo: ‘Opušteno, brate. Što je problem?’. Tada su krenuli ka njemu”, priča majka pretučenog tinejdžera.

Ona objašnjava da joj je sin rekao da je mladiću koji je krenuo ka njemu čekić ispao iz ruke, i da je on pokušao da ga odgurne nogom.

“Druga dvojica su skočila na njega i počela da ga udaraju šakama, a treći je dohvatio čekić i udarao ga njim. Utoliko je njegov drug izašao, pritrčao i spasao ga. Da nije naišao, ko zna do kad bi nastavili da ga udaraju i šta bi mu napravili. Odveo ga je u Urgentni blok gdje mu je ukazana pomoć”, ispričala je ona.

Za “Vijesti” je kazala da su, u međuvremenu, saznali da je riječ o veoma problematičnim maloljetnicima i da očekuje da sistem reaguje, kako ničije dijete više ne bi tako prošlo.

“Moj sin ih ne poznaje, u tom kvartu mu je samo školski zubar i drug. Nije nikada imao problem ni sa njima, ni sa bilo kim drugim”, kazala je ona.

(Vijesti)
loading...

1 komentar

  1. I ovo samo na promatranje!!!!????? Procesuiranje, cekate????! Sramota, sramno, zgrozena sam. To odmah na lecenje i njih i roditelje te djece, na sta lici to bre vise. 21 vijek i treba da se ovo dogadja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com