Tokom vikenda brojne manifestacije i događaji u Podgorici

Vikend u Podgorici obilježile su brojne manifestacije i događaji za svačiji ukus, a bogat program očekuje naše sugrađane i u narednom periodu.

U petak veče kroz sokake Stare varoši čuli su se zvuci starogradske muzike u izvođenju klape „Assa Voce“. Manifestacija „Tradicija ukusa” omogućila je građanima i posjetiocima da uživaju u predivnom ambijentu i degustiraju tradicionale specijalitete.

Nakon toga, Turistička organizacija Podgorice je u neđelju, takođe na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića upriličila „Kafu za merak”, te su naši sugrađani i posjetioci Podgorice uživali u ukusu i mirisu kuvane kafe sa ratlukom i drugim omiljenim orijentalnim poslasticama. Ugođaj pored Sahat kule upotpunili su i zvuci starogradske muzike u izvođenju Tanje Šeter uz pratnju Ivana Pekovića, Bobana i Dragana Jankovića.

Građani su pozitivno reagovali na ovakve manifestacije, te su informaciju o ovakvim i sličnim događajima koji će biti organizovani već prvog narednog vikenda dočekali s oduševljenjem.

Za naše sugrađane okrenute sportu i rekreativnim aktivnostima u okviru obilježavanja Evropske neđelje sporta organizovano je više događaja.  Podgorički Stadion malih sportova i otvoreni tereni u okviru kompleksa SC ”Morača” bili su juče cenar sportskih zbivanja u gradu.

”Evropska neđelja sporta je inicijativa Evropske komisije koja za cilj ima promociju sporta i fizičke aktivnosti i teži da onom neaktivnom dijelu stanovništva ukaže na benefite koje bavljenje sportom i rekreacijom nose sa sobom”, objasnio je Miloš Antić, zamjenik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, i dodao:

”Pandemija nam je ukazala na važnost jačanja sopstvenog imuniteta i praktikovanje zdravih stilova života. Stoga smo u saradnji sa Kancelarijom za mlade Podgorice odlučili da se priključimo ovom kontinentalnom projektu i našim sugrađanima, sa fokusom na djecu i mlade, podignemo svijest o značaju redovnog vježbanja, ne samo tokom ove sedmice, već tokom cijele godine.”

Manifestaciju su okarakterisala nadmetanja u fudbalu, odbojci, basketu, ragbiju i šahu, kao i pokazni treninzi iz gimnastike i školice sporta za naše najmlađe sugrađane.

Fudbalski turnir pripao je ekipi Bernabeu, u konkurenciji Arene, Mondiala i Karioka. Oodbojkašice Budućnosti nadigrale su protivnice iz Top Volley-a i Morače, a basketaši Juniora osvojili su prvo mjesto ispred Milenijuma, Morače i All Star-a. Ragbisti Crvene stijene nadjačali su rivale iz Budućnosti, Cetinja, Arsenala i Kotora, dok su mladi polaznici Šahovskog kluba Budućnost odigrali zanimljivo interno takmičenje.

Gimnastički klub ”Enigma” i Školica sporta ”Kids fair play” pobrinuli su se da kroz interesantne pokazne treninge zabave mališane, što im je, sudeći po nasmijanim licima, u potpunosti pošlo za rukom.

Za sve učesnike i takmičare obezbijeđeni su prigodni pokloni i nagrade.

Podsjećamo, Glavni grad Podgorica i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost u subotu su obilježili Svjetski dan srca nizom besplatnih ljekarskih pregleda, te bogatim sportsko-rekreativnim programom.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com