TRAMP: Ukrajina gubi u sukobu koji je mogla da izbjegne - Volim Podgoricu

TRAMP: Ukrajina gubi u sukobu koji je mogla da izbjegne

Bivši američki predsjednik Donald Tramp izrazio je uvjerenje da Ukrajina već gubi u sukobu koji je mogla da izbjegne da je prvobitno pristala da izgubi dio svojih teritorija, uključujući Krim.

“Mediji više ne pišu o ratu… što znači da Ukrajina gubi“, rekao je Tramp u intervjuu za „En-Bi-Si njuz“. Tramp je dodao da se ukrajinska ofanziva nikada nije ni dogodila.

Osim toga, bivši predsjednik je rekao da smatra da je Kijev u početku mogao da izbegne sukob tako što bi pristao da prizna gubitak dijela teritorija.

“Iskreno govoreći, mogli su da postignu sporazum o manjoj teritoriji od one koju je Rusija već zauzela. I niko ne bi poginuo“, primijetio je Tramp, ističući da misli na „Krim i druge“ regione koji su se pridružili Rusiji.

„Sada niko ni ne zna da li će Ukrajina biti uzeta pod kontrolu“, rekao je on.

Tramp je ranije više puta izjavljivao da je moguće da aktuelni predsjednik SAD Džozef Bajden svojom politikom prema Ukrajini gura čovječanstvo ka trećem svjetskom ratu. Bivši američki predsednik takođe je više puta tvrdio da bi, ako pobijedi na predsjedničkim izborima, mogao da obezbijedi rješenje situacije u Ukrajini u roku od 24 sata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com