TUŽILAŠTVO GONI DIREKTORA “PINK M”: Pogodile ih optužbe da je neko iz Tužilaštva prodavao informacije

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrenuo je krivični postupak protiv direktora televizije Pink M Gorana Radenovića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „lažno prijavljivanje“

Katnić je u izjavi za Dnevne novine i CdM obrazložio da javne optužbe televizije Pink M na račun Tužilaštva nijesu utemeljene dokazima. Riječ je o tvrdnjama da je navodno iz Tužilaštva procurjela vijest o hapšenju budvanskih funkcionera prije nego što je akcija izvedena.

On je obacio spekulacije da Tužilaštvo pokretanjem popstupka protiv Radenovića pravi pritisak na crnogorske medije.

“Smatram da se reakcija ove institucije na neosnovano optuživanje službenika Tužilaštva i tvrdnje koje nijesu zasnovane ni na kakvim dokazima, ne mogu smatrati pritiskom na medije”, ocijenio je on.

Prema njegovom mišljenju, Tužilaštvo je otvoreno za saradnju sa svim medijima ali istovremeno od njih očekuje odgovornost prilikom javnog iznošenja optužbi.

“U ovom slučaju odgovornost medija je izostala, konstantno su iznošenje neutemeljene tvrdnje sa ciljem diskreditacije službenika Tužilaštva, što kao Glavni specijalni tužilac neću da dozvolim”, kategoričan je Katnić.

Krivična prijava, kako je naveo, nije podnijeta zbog pitanja koje Tužilaštvu postavlja redakcija televizije Pink M ili bilo kojeg drugog medija.

“Krivična prijava podnijeta je isključivo zbog neosnovanih optužbi”, naveo je on.

Na pitanje Dnevnih novina i CdM-a da li je zavšena istraga o tzv. curenju informacija Katnić je odrično odgovorio, ali je izrazio uvjerenje “da će dati konkretne rezutate i da će svako za koga se utvrdi da je odgovoran za dostavljanje informacije medijima snositi odgovornost bez obzira iz koje institucije dolazi”.

“Podrazumijeva se, ali pošto se u Crnoj Gori kreira ambijent kako bi se skrenula pažnja sa odlučnosti Tužilaštva da se izbori sa svim vidovima kriminala, moram da napomenem – Tužilaštvo je posljednja institucija kojoj bi išlo u prilog da povjerljive informacije dostavlja medijima i time ugrozi postupak koji je samo iniciralo. O narednim koracima Tužilaštvo ne može unaprijed govoriti”, zaključio je Katnić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button