U martu novi broj Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine - Volim Podgoricu

U martu novi broj Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine

Prvo ovogodišnje izdanje crnogorskog časopisa za sportsku nauku i medicinu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM), izlazi iz štampe u martu. Riječ je o jedinom crnogorskom naučnom časopisu koji je indeksiran u dvije prestižne svjetske naučne baze Web of Science i Scopus, od ukupno 43 međunarodne baze.

Martovski broj donosi 10 naučnih radova koje potpisuje 36 naučnika iz svih krajeva svijeta. Uređivački odbor čine naučna imena iz Turske, SAD-a, Slovačke, Katara, Švedske, Portugala, Brazila, Španije, Rumunije, Slovenije, Grčke, Novog Zelanda, Irana, Srbije i Crne Gore, dok su glavni i odgovorni urednici časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović.

Urednik časopisa prof. dr Bjelica naveo je da će časopis Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine tek zabilježiti, po analizama svjetskih baza, visoke rezultate.

„Naš časopis će biti ponovo procijenjen od Web of Science u 2020. godini, a već imamo indikacije da će nas dosadašnji ozbiljni rad i izdanja dovesti na još prestižniji nivo faktora uticaja, uključivanjem u baze  CIE (Science Citation Index Expended) i SSCI (Social Science Citation Index). Za nas će naredna godina biti godina uspjeha, a na tome, kao i na dosadašnjim rezultatima, dugujemo autorima koji su se opredijelili da pišu za ovaj naučni časopis, rukovodstvu časopisa, našim urednicima, recenzentima, i čitaocima podjednako“, kazao je prof. dr Bjelica.

Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine objavljuje radove u oblasti sportske nauke i medicine, uključujući  sve aspekte zdravlja i sporta. Daje osvrt i na  fiziologiju vježbanja i biofizičko istraživanje sportskih performansi, sportsku biomehaniku, prehranu, rehabilitaciju, fizioterapiju, sportsku psihologiju, sportsku pedagogiju, sportsku istoriju, filozofiju, sociologiju, upravljanje u sportu. Sa naučnog aspekta, teme koje se obrađuju u ovom časopisu su podrška trenerima u praktičnom radu.

“Časopis, pored objavljivanja orginalnih naučnih radova, pregleda, recenzija, kratkih izvještaja,  promoviše akademske aktivnosti, naučna istraživanja, kao i radove Crnogorske sportske akademje i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, kao što su izdavaštvo, akademske knjige, zbornici sa konferencija i brošure”, kazao je urednik prof. dr Popov

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com