PUCNJAVA U CENTRU PODGORICE: Pucao na braću i oca pa uhapšen! Đorđe Marković (39) iza rešetaka - Volim Podgoricu

PUCNJAVA U CENTRU PODGORICE: Pucao na braću i oca pa uhapšen! Đorđe Marković (39) iza rešetaka

Podgorička policija uhapsila je Đorđija Markovića (39) koji je osumnjičen da je prije sedam dana pucao na braću Vuksana i Vojina Marjanović, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici CB Podgorica lišili su danas slobode Đ.M. (39) iz Podgorice, koji se potraživao od 06. februara 2019. godine kada je, kako se sumnja, u ulici Kralja Nikole u Podgorici, upotrebom vatrenog oružja nanio povrede braći V.M. i V.M,

Đ.M. je lišen slobode nakon što ga je saslušao državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivih materija.

Policiji je identitet Đ.M. bio poznat odmah nakon izvršenog krivičnog djela i za njim su policijski službenici intenzivno tragali, a sumnja se da je motiv ovog krivičnog djela svađa koju su imali osumnjičeni Đ.M. i jedan od oštećenih, V.M.

Za Đ.M. je danas, nakon saslušanja kod tužioca, donijeto rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama. On će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Đ.M je, podsjećamo, 06. februara oko 13,30 časova, ispred hotela „New Star“ u Ulici Kralja Nikole, kako se sumnja, iz vatrenog oružja ispalio hice u pravcu braće V.M. i V.M. i njihovog oca M.M. Po jedan hitac pogodio je u predjelu stopala braću V.M. i V.M. dok njihov otac M.M. nije povrijeđen. Nakon izvršenja krivičnog djela, Đ.M. je pobjegao sa mjesta događaja. V.M. i V.M. su transportovani u Urgentni centar gdje im je pružena ljekarska pomoć.

Upotrebi vatrenog oružja prethodila je svađa koja se neposredno prije toga dogodila u hotelu „New Star“ između Đ.M. i V.M. Tokom svađe Đ.M. je, sumnja se, zadao udarac V.M. u predjelu glave i zatim otišao iz hotela da bi se ubrzo vratio i počeo da puca u pravcu braće V.M. V.M. i njihovog oca M.M. koji je u međuvremenu došao ispred hotela.

Nakon izvršenog krivičnog djela, na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je preduzela kriminalističke operativne mjere i radnje koje su rezultirale pribavljanjem materijalnih dokaza na osnovu kojih se osnovano sumnja da je Đ.M. počinilac navedenog krivičnog djela.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com