U NEDJELJU SENIOR FEST 2023.: Dan posvećen seniorima uz takmičenja, nagrade, edukacije, druženje i zabavu - Volim Podgoricu

U NEDJELJU SENIOR FEST 2023.: Dan posvećen seniorima uz takmičenja, nagrade, edukacije, druženje i zabavu

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko društvo ima snažnu odluku da se kreće u tom pravcu.

Ovo je ključna poruka organizatora prve crnogorske manifestacije za penzionere SENIOR FEST 2023., koja će se održati u nedjelju, 1. oktobra, na Međunarodni dan starih, u Njegoševom parku u Podgorici.

Organizatori su najavili da tokom trajanja SENIOR FEST-a u Njegoševom parku u Podgorici penzionere očekuju brojne aktivnosti, takmičenja, nagrade, pokloni, edukacije, konsultacije, druženje i zabava.

“SENIOR FEST počinje brojnim dešavanjima za penzionere u Njegoševom parku već od 11:00 časova u nedjelju, i želimo poslati snažnu poruku koliko je važno za demokratizaciju jednog društva da pokaže brigu o svojim najstarijim članovima”, kazala je Vesna Radojević, ispred organizatora NVO “Montenegro Education” i portala Penzioneri.me.

Partner u organizaciji SENIOR FEST-a je Glavni grad, a Fest će svečano otvoriti dr Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada u 12:00 časova.

Balša Alibabić iz Sekretarijata za socijalno staranje, kazao je da Glavni grad pokazuje izrazit senzibilitet prema starijim sugrađanima, te da su sa zadovoljstvom partner u organizaciji SENIOR FEST-a.

Direktorica Doma starih Podgorica, Jelena Šofranac, najavila je prisustvo korisnika njihove ustanove na SENIOR FEST-u, ali i dolazak korisnika svih crnogorskih domova starih, kao I korisnika dnevnih centara za seniore iz Nikšića, Danilovgrada i Spuža.

“Svi željno očekujemo SENIOR FEST, da se družimo, zabavimo, i da pošaljemo snažnu poruku da treba u kontinuitetu brinuti o starijim ljudima i posvetiti im i vrijeme, i pažnju”, kazala je Šofranac.

Menadžerka popularnog KIC POP HOR-a Snežana Burzan najavila je veliki poklon koncert seniorima, koji počinje u 16:00 časova u Njegoševom parku. Ona je podsjetila da KIC POP HOR ima već tradicionalnu saradnju sa domovima starih u Crnoj Gori, te da se raduju novom druženju sa seniorima u podgoričkom Njegoševom parku.

“Pripremili smo jednočasovni koncert, pjevaćemo popularne pop i rok pjesme do popularnih antifašističkih pjesama po kojima nas prepoznaje i region”, kazala je Burzan.

Jovica Nikolić, umjetnički direktor Plesnog kluba “Jet Set” je najavio da će na SENIOR FEST-u biti mnogo plesa, između ostalog i, prvi put u Crnoj Gori, plesno takmičenje za seniore.

“Pored plesnog takmičenja za seniore, uz vrijedne nagrade za pobjednike, pripremili smo i više koreografija i obećavamo dobru zabavu”, najavio je Nikolić.

Šahovski klub “Dijagonale” organizovaće šahovski turnir za penzionere.

“Sa zadovljstvom smo se odazvali, ovo je plemenita ideja, svako demokratsko društvo je solidarno društvo. Već imamo veliki broj prijavljenih za turnir, a među njima ima i odličnih šahista”, kazala je Radmila Milošević, direktorica “Dijagonala”.

Bojana Becić Pejović najavila je da će BENU apoteke na SENIOR FEST-u organizovati besplatno mjerenje vitaminsko mineralnog statusa za sve koji budu zainteresovani, te konsultacije seniora sa njihovim farmaceutima.

SENIOR FEST su podržali i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Fond PIO, CKB banka, Evropska kuća u Podgorici, a sadržaje tokom festa I brojne nagrade su obezbijedili Fond PIO, CKB, BENU, IDEA, Restoran Radovče, Foklorni ansambl “Podgorica”, Fizikalna terapija Vertebra, Kuća mode i ljepote Zoran, Udruženje penzionera Podgorica, Crveni krst Crne Gore, Prihvatilište za napuštene životinje “Mali i veliki raj”, Tai Chi klub Podgorica, Kuća zdravlja Glavnog grada, Dom starih Podgorica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com