“U Nikšiću alarmantno, policija hitno da se uključi”

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić saopštio je da vatrogasno-spasilačka ekipa već tri dana gasi šumski požar na reonu Konjsko-Lukavica.

Saopštio je da je su danas morali u pomoć da pozovu i Upavu policije, kako bi prijavili “nelogične svari koje se dešavaju na ovom potezu”.

“Naime, radi se o tome da osnovano sumnjamo da neko sve ovo vrijeme namjerno podmeće požare. Čak se i desila situacija da je izgorjela brvnarica koja nije bila u opožarenom prostoru, imamo i video snimak. Čim postojeći požar lokalizujemo pojavi se novi u vidokrugu”, rekao je Tadić.

U dogovoru su, saopštio je, sa Avio-helihopterskom jedinicom da i sljedeće jutro pomognu iz vazduha, kao što su činili i predhodna tri dana.

“Zahvalni smo im ‘do neba’. Nadamo se da će UP pronaći neodgovorne i slobodno mogu reći nenormalne počinioce i procesuirati ih. U posljednje nedjelju dana imamo više nego alarmantnu situaciju na teritoriji naše, po prostranstvu, najveće opštine u Crnoj Gori, tako da još jednom apelujemo na građane da paze prilikom korišćenja vatre na otvorenom prostoru, a na drugare iz Uprave policije da pojačaju kontrolu i privedu sve koji su sumnjivi kao potencijalni podmetači požara”, kazao je Tadić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com