U susret 30-ogodišnjici od proglašenja Crne Gore za ekološku državu: URA i Crno na bijelo pokloniće Skupštini i poslanicima 150 sadnica

Građanski pokret URA i Klub poslanika Crno na bijelo uputili su generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore Aleksandru Klariću pismo namjere u kome su izrazili želju da, u susret 30-ogodišnjici od 20. septembra, dana kada je Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom na svijetu, poslanicima i službi Skupštine poklone 150 sadnica, uz molbu da budu podijeljene na posebnoj sjednici na Žabljaku zakazanoj za 19. septembar.

Sadnice su podsjetnik na poznate ljekovite i aromatične biljne vrste koje krase našu državu.

Iz URE su istakli da je obaveza svakog pojedinca da, u godinama koje dolaze, da sve od sebe da Crna Gora i suštinski postane ono što je odavno na papiru – istinski ekološka, zelena i evropska država. ,,Stvari idu na bolje, ali je potrebno intenzivirati aktivnosti na polju ekološkog razvoja. Ova inicijativa biće tek jedna od brojnih aktivnosti koje će URA sprovesti u svrhu obilježavnja 30 godina od proglašenja Crne Gore kao prve ekološke države na svijetu”, zaključuju iz URE.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com