U svijetu zaraženo preko 100 miliona ljudi

U svijetu je koronavirusom zaraženo preko 100 miliona ljudi.

Najviše zaraženih koronavirusom registrovano je u Sjedinjenim Američkim Državama – preko 26 miliona, kao i najviše preminulih od kovida 19 – 435.000.
U Velikoj Britaniji je broj preminulih od kovida 19 premašio 100.000. To je peta zemlja na svijetu u kojoj je preminulo više od 100.000 ljudi, a u toj grupi su SAD, Brazil, Indija i Meksiko.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je u najnovije savjete kliničarima za liječenje pacijenata s kovidom 19, uključujući one koji pokazuju dugotrajne simptome bolesti nakon oporavka, a saopštila je i da im preporučuje upotrebu antikoagulanasa u malim dozama za sprečavanje stvaranja krvnih ugrušaka.

Panel stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije preporučio je da se vakcina protiv kovid 19 američkog proizvođača “Moderna” daje u dvije doze u razmaku od 28 dana, koje bi se u izuzetnim okolnostima mogle produžiti na 42 dana.

Države članice Evropske unije razmatraju da tuže sudu kompaniju “Astra-Zeneka” zbog kršenja ugovorne obaveze o rokovima isporuka vakcina, izjavio je ministar spoljnih poslova Litvanije Edgars Rinkevič.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button