UBICA ŠAKOVIĆA VIŠE PUTA OSMOTRIO, PA ZAPUCAO: Očevidac tvrdi da je sa sobom nosio žensku suknenu torbicu - Volim Podgoricu

UBICA ŠAKOVIĆA VIŠE PUTA OSMOTRIO, PA ZAPUCAO: Očevidac tvrdi da je sa sobom nosio žensku suknenu torbicu

Ubica za kojim policija traga tri puta je prošao pored Milića Minje Šakovića, sačekao da dvojica inspektora uđu u Stari grad, a potom se vratio i oko 23.30 sati zapucao u jednog od visokopozicioniranih članova škaljarskog klana, pišu Vijesti.

To je inspektorima ispričao očevidac ubistva tredesetpetogodišnjeg Podgoričanina, koji je te noći trčao za ubicom, prenose Vijesti.

Prema saznanjima Vijesti taj muškarac, sjedio je sa društvom u restoranu Korkovado, u kom je sa prijateljima večerao i Šaković.

Inspektorima budvanske policije ispričao je da je primijetio sumnjivog muškarca kako treći put prolazi pored terase lokala ispod zidina budvanskog Starog grada. Navodno, bilo mu je sumnjivo što ta osoba mijenja način hoda kada prolazi, ali i stara, ženska suknena torbica koju je nosio.

Vijesti saznaju i da je policajcima istakao da je, nakon što je ta osoba treći put prošla, maltene prateći dvojicu inspektora budvanske policije i nabijajući kačket ka očima da zakloni lice, pošao da plati račune, plašeći se da bi se nešto moglo dogoditi.

U njegovoj izjavi piše da je upravo tada čuo pucnje, a potom vidio da Šaković leži na pločniku, pa je potrčao za ubicom koji je ispalio jedan hitac u vis, najvjerovatnije da bi uplašio turiste koji su već bili u metežu.

Taj očevidac inspektorima je naveo da je za njim potrčao i policajac koji je sjedio u kafiću pored, čiji identitet je takođe poznat redakciji Vijesti.

Prema istim informacijama Vijesti, ubicu je opisao kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara. Inspektorima je ispričao i da je egzekutor na sebi imao bijelu košulju dugih rukava, bijeli kačket, blijede farmerke i crne patike. Naglasio im je i da je ubicu škaljarca jurio do prostora između hotela “Mogren” i parkinga, gdje je ovome ispala torbica u kojoj je bio pištolj.

”U jednom momentu ubica se okrenuo ka nama i krenuo da vadi pištolj iz torbice. Ja sam povikao, a policajac je repetirao pištolj. Ubica je potrčao još brže i tada mu je ispala torbica”, navodi se u izjavi očevica.

Inspektorima je kazao i da je na tom mjestu ostao da čuva torbicu, kako bi je inspektori izuzeli, a da je za egzekutorom Budvanina, koji je nestao kada se domogao prostora iza zgrade u kojoj je “Voli”, trčao policajac.

Navodno, vidio je i kako ubica nalijeće na taksi vozilo, na čijoj haubi je ostavio tragove.

Vijesti su ranije objavile da je za ubicom trčao policajac, koji mu je izdavao naređenje da stane, uz upozorenje da će pucati. On, međutim, nije upotrijebio oružje, kako ne bi ugrozio prolaznike.

Pretresi u Budvi

Proteklih dana policajci su pretresli više stanova i automobila, a izuzeli su dokumentaciju iz malih hotela, privatnog smještaja i od onih koji izdaju stanove.

Među objektima koje su pretresli je i stan u Starom gradu koji je zakupljivao ubijeni Šaković, a otvoren je i njegov sef. Inspektori su pretresli i automobil koji je koristio taj tridesetpetogodišnjak.

Izvor iz istrage kazao je Vijestima da je policija pretresla stan u kom je boravio Šaković, kako bi provjerili da li, eventualno, postoje dokazi koji bi ih odveli do onoga ko je pucao u njega.

U toj istrazi saslušano je više građana, među kojima su očevici i brojne bezbjednosno interesantne osobe, zaključio Vijesti.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com