Ubistvo Šćekića: Zatraženo da se osumnjičeni brane sa slobode - Volim Podgoricu

Ubistvo Šćekića: Zatraženo da se osumnjičeni brane sa slobode

Ljubo Bigović, Saša Boreta, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić ponovo su jutros bili pred Apelacionom sudom zbog ubistva policijskog službenika Slavoljuba Šćekića, a kako je Portalu RTCG saopštila Šćekićeva sestra Slavica, branioci optuženih su zatražili da se njih četvorica brane sa slobode.

Šćekićeva je u izjavi za naš portal kazala da je na današnjem suđenju u Apelacionom sudu advokatica Bojana Franović zatražila da se optuženi brane sa slobode zbog, kako je istakla Šćekić, “navodno probijenog zakonskog roka za boravak u pritvoru”.

Sudsko vijeće je odbilo taj predlog.

“Bila sam zatečena i šokirana tim predlogoa i jako potresena. Postoje adekvatni dokazi da su oni ubili mog brata. Ukoliko bi se desilo da osuđene za ubistvo mog brata sjutradan zateknem na ulici, bila bih u stanju da se pretvorim u samog đavola i da postanem državni neprijatelj broj jedan. Ranjena zvijer je spremna na sve”, kazala je Šćekić u izjavi za Portal RTCG.

Slavica Šćekić godinama optužuje Zorana Lazovića i Duška Golubovića da su svojom logistikom učestvovali u ubistvu njenog brata.

“Ja samo želim da njih dvojicu privedem licu pravde i bitku bijem zbog toga”, zaključila je ona.

I nakon više od 17 i po godina, koliko je prošlo od ubistva Šćekića, taj slučaj i dalje zaokuplja pažnju javnosti.

Šćekić, koji je bio načelnik policijske Uprave za opšti kriminalitet, ubijen je 30. avgusta 2005. godine ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi.

Podsjetimo, na ročištu krajem juna odbrana optuženih tražila je da se iz spisa predmeta izuzmu izjave tri svjedoka Zorana Vlaovića, Žarka Radulovića i Željka Pejovića.

Radulović je dugogodišnji vlasnik budvanskog elitnog hotela “Splendid” na koji su Bigović, Boreta, Vujadinović i Šćekić izveli bombaški napad.

“Izjave su pribavljene nezakonito, uz grubo kršenje zakona. U prilog tome govori i činjenica da je Radulović u izjavi striktno naveo da o tim eksplozijama ne zna ništa, niti ko bi mogao to učiniti”, kazala je tada advokatica Franović.

Boreta i Bigović optuženi su i da su podstrekli ubijenog vođu barskog klana Alana Kožara da podmetnu bombe na tadašnje gradilište “Splendida”.

Namjera im je bila tada da prinude Radulovića da im plati reket, a na čelu policijskog tima za rasvjetljavanje tog slučaja bio je policajac Šćekić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com